ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Αυτές είναι οι βιταμίνες που χρειάζονται όσες γυναίκες είναι πάνω από 35 χρονών

Αυτές είναι οι βιταμίνες που χρειάζονται όσες γυναίκες είναι πάνω από 35 χρονών

Αρκετές είναι οι γυναίκες που έχουν έλλειψη σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός τα έχει μεγάλη ανάγκη.

Δες παρακάτω τις βιταμίνες που κάθε γυναίκα άνω των 35 χρειάζεται:

Βιταμίνη D

Στην ηλικία των 30, η οστική πυκνότητα των γυναικών φτάνει στα ανώτερα επίπεδα και στη έπειτα αρχίζει να φθίνει. Για να αποφύγεις την οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, θα χρειαστείς βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, στην οποία παρουσιάζουν έλλειψη 25% των γυναικών, ακόμα και στην Ελλάδα.

Βιταμίνη C

Μετά τα 35, η λειτουργία των ωοθηκών αρχίζει να φθίνει, που σημαίνει ότι ο οργανισμός παράγει λιγότερη προγεστερόνη, την ορμόνη που βοηθάει στη διατήρηση της ηρεμίας. 750 με 1000mg βιταμίνης C είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις ψηλά τα επίπεδα της προγεστερόνης.

Μαγνήσιο

Μετά τα 35, είναι σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν επαρκή επίπεδα μαγνησίου, καθώς η έλλειψή του προκαλεί πόνους κατά την περίοδο, προβλήματα ύπνου και συμπτώματα άγχους. Βάλε στόχο τα 200 έως 400 mg την ημέρα.

Ωμέγα 3

Τα ωμέγα-3 είναι τα καλά λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης στο αίμα και την αντιμετώπιση των φλεγμονών, που προκαλούν στρες ή και η κατάθλιψη που αυξάνονται ιδιαίτερα στις ηλικίες 40-59.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.