ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε μόλις 30” σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία

Το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορεί να σκοτώσει τον κορωνοϊό σε μόλις 30” σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα στη Βρετανία το χλωριωμένο νερό στις πισίνες μπορεί να εξουδετερώσει μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τον κορωνοϊό.

Ιολόγοι του Imperial College του Λονδίνου μελέτησαν την επίπτωση στον SARS-CoV-2 διαφόρων συγκεντρώσεων χλωρίου στο νερό και όπως διαπίστωσαν ο κίνδυνος μόλυνσης με Covid-19 είναι «απίστευτα» χαμηλός. «Κάναμε τα πειράματα στα εργαστήρια υψηλής ασφάλειας που διαθέτουμε στο Λονδίνο και υπό αυτές τις ασφαλείς συνθήκες καταμετρήσαμε την ικανότητα του κορωνοϊού να εισβάλει στα κύτταρα, που είναι το πρώτο βήμα της μόλυνσης.

Αναμειγνύοντας τον ιό με νερό από πισίνες διαπιστώσαμε ότι δεν επιβιώνει και άρα δεν είναι πλέον μεταδοτικός. Kι αυτό, σε συνδυασμό με τον τεράστιο παράγοντα αραίωσης του ιού που μπορεί να βρεθεί σε μια πισίνα από ένα μολυσμένο άτομο, υποδηλώνει ότι η πιθανότητα εμφάνισης COVID-19 από το νερό της πισίνας είναι αμελητέα», δήλωσε η Γουέντι Μπάρκλεϊ του Imperial College, συντάκτρια της μελέτης που παρήγγειλαν το Swim England και η σχολή κολύμβησης Water Babies με την υποστήριξη της Royal Life Saving Society, καθώς ξανανοίγουν οι πισίνες στην Αγγλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καθηγήτρια Μπάρκλεϊ και οι συνάδελφοί της διαπίστωσαν στην έρευνα ότι μια συγκέντρωση 1,5 ml χλωρίου ανά λίτρο με pH μεταξύ 7 και 7,2 μείωσε περισσότερο από χίλιες φορές τη μολυσματικότητα του SARS-CoV-2 μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Περαιτέρω τεστ με διαφορετικές συγκεντρώσεις χλωρίου και επίπεδα PH απέδειξαν ότι το χλώριο στο νερό των πισινών είναι αποτελεσματικότερο έναντι του κορωνοϊού με χαμηλά επίπεδα pH – πράγμα που συνάδει με τις τρέχουσες οδηγίες των υγειονομικών Αρχών της Βρετανίας, που συνιστούν συγκέντρωση 1,5 ml χλωρίου ανά λίτρο με τα επίπεδα του pH στο 7.0.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.