
Για τις ημέρες του Πάσχα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ζητώντας μεταξύ των άλλων από τους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πόση θα είναι αυτή η διασπορά και πως θα αποτυπωθεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς και πόση είναι η καθοδική πορεία που υπάρχει αυτή την στιγμή. «Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι του Πάσχα.
Σχετικά με την ινδική μετάλλαξη υπογράμμισε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή. «Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».
Επεσήμανε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.
Αναφορικά με την δήλωση του κ. Σύψα πως το Αύγουστο του 2022 θα τελειώσουμε με την πανδημία, ο κ. Εξαδάχτυλος υπογράμμισε πως ο κ. Σύψας είναι ειδικότερος και πολύ ρεαλιστικός σε αυτά που λέει και ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε τις επισημάνσεις του με σεβασμό.
Επίσης ανέφερε πως είναι λάθος και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαϊού. Όπως εξήγησε δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο, ή εγκύους που παρακολουθούνται από γιατρό εκτός νομού.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις εκκλησίες και επεσήμανε πως υπάρχουν κατά περίπτωση ιερείς που προτρέπουν σε μη τήρηση των μέτρων πχ να μην φοράμε μάσκες στις εκκλησίες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.