ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όλα τα στοιχεία πλέον δείχνουν ότι ο COVID-19 «δραπέτευσε» από εργαστήριο της Ουχάν!

Όλα τα στοιχεία πλέον δείχνουν ότι ο COVID-19 «δραπέτευσε» από εργαστήριο της Ουχάν!

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας στο Γουχάν της Κίνας ήταν σοβαρά άρρωστοι τον Νοέμβριο του 2019 και, μάλιστα, και οι τρεις ζήτησαν ιατρική βοήθεια, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Wall Street Journal» που επικαλείται δεδομένα από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών, τον Νοέμβριο του 2019, τρεις επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας στη Γουχάν «ήταν τόσο άρρωστοι που ζήτησαν ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παγκοσμίως επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19, καταγράφηκε, τον Δεκέμβριο του 2019, στη Γουχάν της Κίνας.

Επίσης, σύμφωνα με την προαναφερθείσα δημοσίευση, τα δεδομένα «προσθέτουν ιδιαίτερο βάρος στις αυξανόμενες εκκλήσεις για μια πληρέστερη διερεύνηση του κατά πόσον ο ιός θα μπορούσε να διαφύγει από το εργαστήριο».

Άλλωστε, οι πληροφορίες ότι λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας «μέλη της ίδιας ομάδας που εργάζονται με κορωνοϊούς, νοσηλεύτηκαν με παρόμοια συμπτώματα» μπορεί να είναι σημαντικές, όπως επισημαίνεται στη σχετική δημοσίευση.

Πάντως, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, σχολιάζοντας την εν λόγω δημοσίευση, σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να περιστρέφουν τη θεωρία της διαρροής (σ.σ. του κορωνοϊού) από το εργαστήριο» και, με τη σειρά του, διερωτήθηκε αν οι Αμερικανοί ανησυχούν πραγματικά για την πηγή του ιού ή «προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή».

Ρεπουμπλικάνοι από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, «ενδεικτικά στοιχεία» πως το ξέσπασμα του κορωνοϊού θα μπορούσε να οφείλεται σε διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Συγκεκριμένα, οι Ρεπουμπλικάνοι επεσήμαναν την εμφάνιση συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν τον εν λόγω κορωνοϊό σε αρκετούς ερευνητές στο εργαστήριο της Γουχάν, το φθινόπωρο του 2019, καθώς και τη συμμετοχή του κινεζικού στρατού στο επιστημονικό κέντρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε, τον περασμένο Μάρτιο, την έκθεση μιας διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων του, ύστερα από μια επίσκεψη στη Γουχάν, ώστε να προσδιορίσει η προέλευση του κορωνοϊού, με τη διαρροή του SARS-CoV-2 από το εργαστήριο να χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά απίθανη».

Η έκθεση αναφέρει, επίσης, ότι ο νέος τύπος κορωνοϊού μεταδόθηκε κατά πάσα πιθανότητα στους ανθρώπους από νυχτερίδες μέσω ενός άλλου ζώου.

Μια άλλη εκδοχή της προέλευσης του κορωνοϊόύ είναι η άμεση μετάδοση στον άνθρωπο από ένα ζώο.

Επίσης, η ερευνητική αποστολή του ΠΟΥ χαρακτήρισε ως «πιθανή» τη μετάδοση του κορωνοϊού στους ανθρώπους μέσω καταψυγμένων τροφίμων.

Οι ΗΠΑ και άλλες 13 χώρες εξέδωσαν κοινή δήλωση, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα πορίσματα της έκθεσης του ΠΟΥ από την επίσκεψη της διεθνούς ομάδας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «διαφανή και ανεξάρτητη» έρευνα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.