Σαρλίζ Θερόν και Έλτον Τζον σε Μπόρις Τζόνσον: «Δεν υπάρχει μόνο ο COVID-19 – Κάνε κάτι και για το AIDS»

Σαρλίζ Θερόν και Έλτον Τζον σε Μπόρις Τζόνσον: «Δεν υπάρχει μόνο ο COVID-19 – Κάνε κάτι και  για το AIDS»

Η Σαρλίζ Θερόν σε συνεργασία με τον Έλτον Τζον απευθύνουν κάλεσμα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του HIV.

Οι δύο καλλιτέχνες, που είναι μεταξύ πολλών, μέλη του παγκόσμιου κινήματος κατά του HIV, έγραψαν μία ανοιχτή επιστολή στον Μπόρις Τζόνσον, την οποία και δημοσίευσε ο Έλτον Τζον στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού, που έχει ιδρύσει κατά του HIV «Εlton John Aids Foundation», ζητώντας του να αντιμετωπίσει μία νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

Στην επιστολή τους αναφέρονται στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της κατάστασης, καθώς όπως τονίζουν, η κρίση του Covid-19 έχει συμβάλλει στο να παραμελήσουν τον αγώνα κατά του AIDS, ενώ τώρα βρίσκεται σε έξαρση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή:

«Αντιμετωπίζουμε μία νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το ΑΙDS και χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Ενώ ο Covid-19 κυριαρχεί επί του παρόντος στην ημερήσια διάταξη, είναι ζωτικής σημασίας εσείς και οι συνάδελφοι ηγέτες να προστατεύσετε και να αξιοποιήσετε όσα έχουμε επιτύχει στον αγώνα υπέρ του αφανισμού του AIDS και να τα χρησιμοποιήσετε και στον αγώνα κατά του Covid-19».

«H κρίση του Covid-19 έχει σταματήσει τις μελέτες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του HIV σε πολλές χώρες. Έχει αποκόψει εκατομμύρια κορίτσια από το σχολείο, έχει οδηγήσει στη φτώχεια, τη φυλετική βία, ακόμα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο για να κολλήσει κάποιος HIV. Ήδη έχουμε παρατηρήσει μία απότομη αύξηση στα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης, γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρχει και αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HIV», εξηγούν στην επιστολή.

Συνεχίζουν τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμεληθεί άλλο η έρευνα για την αντιμετώπιση του AIDS, καθώς μπορεί να έχει τις ίδιες συνέπειες για κάποιον με αυτές του Covid-19, ειδικότερα σε υποανάπτυκτες χώρες, όπου δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. «Η παροχή υπηρεσιών ΗΙV έχει διακοπεί μαζικά με τις δοκιμές να μειώνονται κατά 41% σε 502 εγκαταστάσεις υγείας στην Αφρική και την Ασία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει εκτεταμένες διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού για την θεραπεία HIV», αναφέρουν.

Τέλος, συνιστούν στον πρωθυπουργό να μην αμελήσει το αίτημά τους και να προσπαθήσει για την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον αγώνα τους:

«Όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στον Covid-19 και το AIDS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να δεσμευτεί ότι θα προβεί σε αυξημένες επενδύσεις για την από κοινού αντιμετώπιση μακροχρόνιων, νέων, αλλά και μελλοντικών πανδημιών. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προωθήσει τη φιλόδοξη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεθνή πρόοδο ως συντονιστής και να δώσει το παράδειγμα. Τα μάτια του κόσμου, πρωθυπουργέ, είναι στραμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε εσάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.