ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στην τελική ευθεία το πόρισμα για γιατρούς και νοσηλευτές

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στην τελική ευθεία το πόρισμα για γιατρούς και νοσηλευτές

Ο σκεπτικισμός μερίδας του πληθυσμού να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού “αναγκάζει” την κυβέρνηση να εξετάσει την ιδέα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει πράξη πολύ πριν τον Οκτώβριο, όπως στην αρχή συζητούνταν, για συγκεκριμένες ομάδες.

Σε λίγες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται η επιτροπή βιοηθικής να παραδώσει στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμά της, ώστε ο πρωθυπουργός να προχωρήσει στις ανάλογες ανακοινώσεις. Ήδη οι αρμόδιοι φορείς έχουν συνεδριάσει πολλές φορές και έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, όπως γιατρούς, νοσηλευτές και ανθρώπους που εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ομοφωνία σε ό,τι αφορά τη γνωμοδότηση και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων δε θα αργήσει να έρθει.

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτές και προσωπικό υγείας

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα και στο ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων. Ο πρωθυπουργός κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τονίζοντας πως η συζήτηση θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Tην Τρίτη 8 Ιουνίου, όμως έκανε σαφή αναφορά, τονίζοντας πως αναμένεται τις επόμενες ημέρες, το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής.

«Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει και στη χώρα μας, όπως θα γίνει και η συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων στο σύστημα υγείας, υγειονομικοί, εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αναμένουμε εντός των επομένων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα, έτσι ώστε πιστεύω μετά από έναν σχετικά σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε και στις πολιτικές μας γύρω από τα θέματα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος επεσήμανε πως «το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης. Πάνω απ΄ όλα προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο μιας πολύ σοβαρής νοσηλείας. Είναι όμως και μία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η αντίληψη, ότι “δεν βαριέσαι, ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ”, είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.