ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19: Πόσοι Έλληνες το έχουν εκδώσει

Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19: Πόσοι Έλληνες το έχουν εκδώσει

Περισσότερα από 273.000 ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 έχουν εκδώσει Έλληνες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID εκδίδεται από την πλατφόρμα gov.gr και τα ΚΕΠ, ενώ είναι σε ισχύ και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς για να ταξιδέψει.
«Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα eudcc.gov.gr έχουν κάνει αίτηση και βγει περίπου 260.000 ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και άλλα 13.000 έχουν εκδοθεί από τα ΚΕΠ», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, συνολικά στο gov.gr έχουν ενταχθεί 1.162 υπηρεσίες και καθημερινά προστίθενται νέες μέσω της συνεργασίας με όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

«Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη σημαντική δράση για την έναρξη ατομικής επιχείρησης στο gov.gr. Έχουμε υπολογίσει ότι μέσα σε ένα χρόνο το διοικητικό κόστος για να ανοίξουμε ατομική επιχείρηση φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. Έχουμε απλουστεύσει την όλη τη διαδικασία και μέσα από τη διαλειτουργικότητα να μπορείς να κάνεις τη σύσταση της επιχείρησης» τόνισε.

Ενδεικτικά μέσω του gov.gr μπορεί κανείς:

  • Να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης με όσα χαρτιά απαιτεί (ιατρικές εξετάσεις κλπ)
  • Το Συναινετικό διαζύγιο θα βγαίνει πλέον ψηφιακά. (Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι που εμπλέκονται σε ένα διαζύγιο, συναντώνται στην πλατφόρμα).
  • Οι τίτλοι σπουδών θα εκδίδονται ψηφιακά
  • Γυμνάσια Λύκεια και ΕΠΑΛ: Απολυτήρια θα υπάρχουν και στο χαρτί. Η βεβαίωσή τους όμως, όπου πρέπει να τη χρησιμοποιήσει ο πολίτης θα είναι ψηφιακή στο κινητό του.
  • Για τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ: Όλα τα έγγραφα κατατίθενται μέσω gov.gr.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.