ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Ομολογία» του Ν.Καπραβέλου – «Πολίτες πέθαναν λόγω του lockdown και τους “παγώματος” των χειρουργείων»

«Ομολογία» του Ν.Καπραβέλου – «Πολίτες πέθαναν λόγω του lockdown και τους “παγώματος” των χειρουργείων»

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος γνωστοποίησε σοκαριστικά στοιχεία για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε lockdown και να μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μίας νόσου εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τέσσερις χιλιάδες ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για προγραμματισμένα χειρουργεία που «πάγωσαν», με πολλούς από αυτούς να έχουν χάσει δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή.

Ο Ν. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε μεν σε μια ουσιαστική φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα μας με πολλή μεγάλη μείωση των εισαγωγών, των διασωληνωμένων και των θανάτων από κορωνοϊό, ωστόσο δεν έχουμε ξεφύγει. «Το τρίτο κύμα ήταν χειρότερο από το δεύτερο. Εμείς ακόμα στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να συνέλθουμε από το τρίτο κύμα γιατί έχουμε 4.000 ασθενείς που περιμένουν σε λίστα αναμονής για άλλα χειρουργεία. Μερικοί από αυτούς έχουν πεθάνει» υπογράμμισε.

«Σε κάποιους η πάθηση έχει γίνει ανεγχείρητη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Κάποιοι βρήκαν το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα και χειρουργήθηκαν. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα, δηλαδή ναι μεν έχουμε μία αποσυμφόρηση από την πανδημία αλλά όμως τα προβλήματα βλέπετε είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι υπολογίζετε όλοι σας» τόνισε.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» εξέφρασε τέλος την αγωνία του ότι το τέταρτο κύμα που θα ‘ρθει τέλος φθινοπώρου ή τον χειμώνα, μπορεί να είναι χειρότερο από το τρίτο. «Εάν δεν κατανοήσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα του τρίτου κύματος, ναι το τέταρτο κύμα θα είναι χειρότερο» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα ήταν ότι «κανένας εμβολιασμένος δεν νοσηλεύτηκε στις ΜΕΘ και δεν έχασε τη ζωή του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.