ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ένα 5χρονο αγόρι – Εξετάζεται για σύνδεση με τη νόσο Kawasaki

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ένα 5χρονο αγόρι – Εξετάζεται για σύνδεση με τη νόσο Kawasaki

Ένα αγόρι μόλις 5 ετών νοσηλεύεται στο ΠΕΠΑΓΝΗ με συμπτώματα κορωνοϊού, ενώ εμφάνισε επιπλοκές που ενδέχεται να συνδέονται με τη νόσο Kawasaki.

Σύμφωνα με το ekriti.gr που επικαλείται τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, το αγοράκι νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, μετά την ανάρρωση του από την Covid 19, καθώς εμφάνισε φλεγμονώδη αντίδραση, με τη συμπτωματολογία να παραπέμπει στη νόσο Kawasaki (την οποία έχουν εμφανίσει αρκετά παιδιά που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό).

Ωστόσο, όπως προσθέτει ο κ. Χαλκιαδάκης, αυτό δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, καθώς το παιδί συνεχίζει να υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Τι είναι η νόσος Kawasaki

Νόσος Kawasaki ή σύνδρομο Kawasaki είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες. Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Tomisaku Kawasaki, από τον οποίο πήρε και το όνομα της. Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων. Κορίτσια και αγόρια έχουν την ίδια πιθανότητα να προσβληθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.