ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προς δίμηνη παράταση οδεύει η διάθεση των self test στα φαρμακεία

Προς δίμηνη παράταση οδεύει η διάθεση των self test στα φαρμακεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακοποιών ο οποίος συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να δώσει «πράσινο φως» στην συνέχιση διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Η απόφαση του συλλόγου για την διανομή από τα φαρμακεία αναμένεται να είναι θετική καθώς ο όγκος των ωφελούμενων είναι πλέον μικρότερος, ενώ θα εξαιρούνται από τη χρήση self test και οι εμβολιασμένοι.

Ο ΠΦΣ θέτει ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία.

Ειδικότερα, στις 14.30 συνεδριάζει το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για παράταση της διάθεσης των self test για ακόμα 2 μήνες.

Από τις 19 Ιουνίου, σταμάτησαν τα φαρμακεία να χορηγούν δωρεάν self test, καθώς έληξε η σχετική σύμβαση που είχαν υπογραφεί πριν 3 μήνες με τη κυβέρνηση.

Σε πρόσφατη συνάντηση του ΠΦΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο συζητήθηκε το θέμα της συνέχισης της διάθεσης των δωρεάν self tests.

Στη συνάντηση αυτή προτάθηκε στον ΠΦΣ να συνεχίσουν τα φαρμακεία να χορηγούν δωρεάν self test για τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Self test από τα super market στην Αχαΐα – Πιθανώς και στην Αττική

Στην ενημέρωση της Πέμπτης (17/6), ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι θα αξιοποιηθούν άλλα κανάλια, όπως τα super market στις περιοχές όπου τα φαρμακεία δε δέχονται να συνεχίσουν να χορηγούν self test.

Ειδικότερα, 2 φαρμακευτικοί σύλλογοι (Αττικής, Αχαΐας) αρνούνται να συνεχίσουν να συνεχίσουν τη δωρεάν διάθεση self test. Γι αυτό το λόγο, στην Αχαΐα τα self test για τους επόμενους 2 μήνες θα διατίθενται από τα super market.

Υπάρχει ήδη συμφωνία με τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ της Αχαΐας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης άφησε ένα ανοιχτό παράθυρο για τα φαρμακεία της Αττικής σε περίπτωση που αλλάξουν την άποψη τους.

«Προετοιμαζόμαστε δε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό και στην Αττική εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self test στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

«Δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να μη συνεχίσουν τη διάθεση των self test προβάλλοντας είτε ανόητες δικαιολογίες είτε ανυπόστατα επιστημονικά δεδομένα που πλήττουν την αξιοπιστία των τεστ και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» σχολίασε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ας σημειωθεί ότι η εφοδιαστική αλυσίδα των self test μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό των όσων φαρμακείων στην Αχαΐα επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.