Απώλεια βάρους: Δείτε πως θα «κάψετε» 100 θερμίδες χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο

Ο ακριβής αριθμός θερμίδων που καίτε βασίζεται σε διάφορους παράγοντες

Απώλεια βάρους: Δείτε πως θα «κάψετε» 100 θερμίδες χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο για να κάψετε θερμίδες.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάψετε τουλάχιστον 100 θερμίδες απλά και μόνο με το να συνεχίσετε την ημέρα σας, εξηγεί το Verywell Fit.

Ενώ αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ποιος είστε ή πού ζείτε, δεν υπάρχει έλλειψη τρόπων για να αυξήσετε την ποσότητα των θερμίδων που καίτε κάθε μέρα, είτε θέλετε να μείνετε μέσα είτε να βγείτε στην ύπαιθρο.

Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός θερμίδων που καίτε βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος και η σύσταση του σώματός σας.

Γι’ αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια αριθμομηχανή θερμίδων που θα σας ενημερώσει για το πόσες θερμίδες μπορείτε να κάψετε κάνοντας μια συγκεκριμένη δραστηριότητα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αυτό θα εκτιμήσει τον ατομικό ρυθμό καύσης θερμίδων για το βάρος σας. Απλά να έχετε κατά νου ότι πρόκειται μόνο για μια πρόχειρη εκτίμηση και όχι για έναν ακριβή αριθμό.

Γρήγοροι τρόποι για να κάψετε 100 θερμίδες

Σε γενικές γραμμές, πάντως, μπορείτε να κάψετε 100 θερμίδες κάνοντας καθημερινές δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα ή το καθάρισμα του σπιτιού σας.

Σύμφωνα με το Eat This, Not That, το μαγείρεμα ενός γεύματος για περίπου 30 λεπτά μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε τουλάχιστον 100 θερμίδες, ενώ η καθαριότητα του σπιτιού σας για 25 λεπτά μπορεί, επίσης, να αποφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Αν δεν είστε λάτρης του μαγειρέματος και του καθαρισμού, ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες δουλειές του σπιτιού που μπορείτε να κάνετε για να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Για παράδειγμα, το σιδέρωμα των ρούχων σας για μία ώρα ή η φροντίδα του κήπου σας για περίπου 22 λεπτά μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να κάψετε 100 θερμίδες ή και περισσότερες.

Εκτός από τις δουλειές του σπιτιού, μπορείτε, ακόμη, να βρείτε πιο διασκεδαστικούς και συναρπαστικούς τρόπους για να ξοδέψετε ενέργεια.

Για παράδειγμα, ένας διασκεδαστικός και γρήγορος τρόπος για να κάψετε μερικές θερμίδες είναι να χορεύετε στο σαλόνι σας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να κάψετε 100 θερμίδες σε μόλις 17 λεπτά χορεύοντας με ενθουσιασμό.

Μερικοί άλλοι γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να κάψετε 100 θερμίδες χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο περιλαμβάνουν το περπάτημα, την πεζοπορία, το τραγούδι, το διάβασμα όρθιοι, το πλέξιμο και τα ψώνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Verywell Fit συνιστά, επίσης, να ανεβαίνετε σκάλες, να κάνετε διατάσεις, να παίζετε πινγκ πονγκ και να χρησιμοποιείτε ένα σχοινάκι για άλματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.