ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα έξι οφέλη που έχει για την υγεία το χιόνι

Η δράση του είναι ευεργετική σε πολλά επίπεδα για τον άνθρωπο

Αυτά είναι τα έξι οφέλη που έχει για την υγεία το χιόνι

Το χιόνι, πέρα από τα ψυχολογικά οφέλη που προσφέρει, βοηθάει και το σώμα είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τη δράση του να είναι ευεργετική σε πολλά επίπεδα για τον άνθρωπο.

Τα οφέλη του χιονιού για την υγεία του ανθρώπου

Το χιόνι σε κάνει να γυμνάζεσαι

Όταν είναι πυκνή η χιονόστρωση και προσπαθείς έστω και να περπατήσεις σε αυτή, τότε ξέρεις ότι η δύναμη που πρέπει να βάλεις στα πόδια μοιάζει αρκετά με τα βάρη του γυμναστηρίου

Επιπλέον, ο χιονοπόλεμος για 20 λεπτά συνιστά ένα εξαιρετικό αερόβιο πρόγραμμα. Αν την επόμενη μέρα είσαι πιασμένος σε όλο σου το σώμα, το χρωστάς στη γυμναστική που σου χάρισε το χιόνι

Μία ευκαιρία να κοιμηθείς καλά

Όταν η χιονόπτωση είναι τέτοια που δεν μπορείς να πας στην εργασία σου, τότε αναγκαστικά μένεις σπίτι σου. Αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία για να απολαύσεις έναν καλό ύπνο. Όταν ξυπνήσει θα σε περιμένει έξω από την αυλή σου ένα χιονισμένο τοπίο για να το εξερευνήσεις.

Ευκαιρία να ξοδέψεις χρόνο με την οικογένειά σου

Μπορεί η πανδημία να μας έχεις χαρίσει αρκετό χρόνο με την οικογένεια μας αλλά πριν την πανδημίας δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Οι ώρες που σπαταλούσαμε στη δουλειά μας απέτρεπε από το να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους συγγενείς μας.

Επομένως, η χιονόπτωση, από τη στιγμή που μας κρατάει σπίτι μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας. Είτε παίζοντας με το χιόνι και φτιάχνοντας χιονοπόλεμο είτε βλέποντας ταινίες με τους αγαπημένους μας και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Το χιόνι σου φτιάχνει τη ψυχολογία

Χάρη στο χιόνι βλέπουμε μία άσπρη μέρα και ανακτούμε μέρος της χαμένης ψυχολογίας μας. Εξάλλου, λίγα φυσικά φαινόμενα μπορούν να σε μετατρέψουν σε «παιδάκι», όπως η χιονόπτωση και το παιχνίδι με το χιόνι.

Το χιόνι βοηθά στην ανακούφιση των πόνων

Το κρύο είναι μια παλιά θεραπεία για τους πόνους και το πρήξιμο. Μπορεί να έχει τη μορφή ψυχρού περιβάλλοντος.

Σε ψυχρές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μια μελέτη, το αίμα αυξάνει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, μιας φυσικής χημικής ουσίας που παράγεται από τον οργανισμό και μειώνει τον πόνο.

Το χιόνι ενισχύει την ενέργειά σου

Έχεις την επιθυμία να τρέξεις και να παίζεις έξω όταν βλέπεις χιόνι; Αυτό είναι φυσιολογικό. Η έκθεση σε θερμοκρασίες κρύου ή κατάψυξης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, ακόμη και αν η έκθεση είναι μικρή.

Το να είσαι έξω και να τρέχεις μπορεί να σε ενθουσιάσει και να σου δώσει μια ενέργεια που είναι καλύτερη από κάθε φλιτζάνι καφέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.