ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα οφέλη της κατανάλωσης μιας κουταλιάς ελαιολάδου καθημερινά

Ποιο είναι το καλύτερο;

Αυτά είναι τα οφέλη της κατανάλωσης μιας κουταλιάς ελαιολάδου καθημερινά

Γνωρίζατε πως η κατανάλωση μιας κουταλιάς ελαιολάδου την ημέρα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη πολλών παθήσεων;

Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει, μπορούν να μειώσουν έως και κατά 16% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Η αντικατάσταση δε των μονοακόρεστων λιπαρών που προέρχονται από τρόφιμα ζωικής προέλευσης με μονοακόρεστα λιπαρά που συναντάμε σε φυτικά τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου έως και κατά 21%.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο έχει μια σειρά οφέλη για την υγεία, με πιο γνωστό την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Το ελαιόλαδο περιέχει λιπίδια που μαλακώνουν το εσωτερικό του εντέρου επιτρέποντας την απορρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας νερού.

Η αυξημένη κατανάλωση ελαιόλαδου έχει συνδεθεί επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας, η οποία αποτελεί την έβδομη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

«Ορισμένες αντιοξειδωτικές ενώσεις στο ελαιόλαδο μπορούν να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, έχοντας ενδεχομένως άμεση επίδραση στον εγκέφαλο», δήλωσε η Δρ. Anne-Julie Tessier από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. «Πιστεύεται επίσης ότι επιδρά έμμεσα στον εγκέφαλο ωφελώντας την καρδιαγγειακή υγεία».

Το ελαιόλαδο, βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και θανάτου από όλες τις αιτίες.

Άλλες μελέτες δείχνουν ότι πάνω από μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστικές παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις και καρκίνο.

Πόσο ελαιόλαδο πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά;

Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να καταναλώνετε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο το πρωί.

Αυτό επιτρέπει στο λάδι να καλύψει το στομάχι, βοηθώντας τη διαδικασία της πέψης, την αποβολή των τοξινών και τον έλεγχο των βακτηρίων του εντέρου.

Ποιο ελαιόλαδο είναι το καλύτερο;

Υπάρχουν πολλοί τύποι ελαιόλαδου, με γεύσεις και ιδιότητες που ποικίλλουν ανάλογα με το είδος των ελιών που χρησιμοποιούνται και τον αριθμό των πιέσεων που υφίστανται.

Ορισμένοι τύποι ελαιόλαδου θερμαίνονται για να εξαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό από τον καρπό.

Ωστόσο, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παρασκευάζεται χωρίς εξευγενισμό με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, η οποία διατηρεί ορισμένα από τα αντιοξειδωτικά και τις βιοδραστικές του ενώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί συνιστούν να ρίχνετε μια κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω στο φαγητό σας για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.