ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε γιατί δεν πρέπει να έχουμε ανοιχτή τη θέρμανση όταν κοιμόμαστε

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν

Δείτε γιατί δεν πρέπει να έχουμε ανοιχτή τη θέρμανση όταν κοιμόμαστε

Βρισκόμαστε στις αρχές Δεκεμβρίου και ο καιρός κρυώνει όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα πολλές φορές κοιμόμαστε με τη θέρμανση ανοιχτή.

Ωστόσο, οι ειδικοί αποκαλύπτουν πως αυτό είναι απαγορευτικό και θα πρέπει να το αποφεύγουμε όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά κυρίως για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με μια ειδική στρωμάτων: «Φτάσαμε σε αυτή την εποχή του χρόνου που πολλοί από εμάς πρέπει να ανάψουμε το καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ενώ σε πολλούς από εμάς αρέσει να ζεσταίνουμε τα υπνοδωμάτια μας για να μπορούμε να κοιμόμαστε άνετα, παροτρύνουμε τους ανθρώπους να μην έχουν τη θέρμανση ανοιχτή όλη τη νύχτα».

«Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι από 17 έως και 19 βαθμούς. Οποιαδήποτε υψηλότερη θερμοκρασία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ξηροδερμία, βήχα, φτέρνισμα, ακόμη και μούχλα».

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν

Ξηρό δέρμα: Ο ζεστός αέρας μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα και να προκαλέσει ξηρότητα και κνησμό, ειδικά σε περιπτώσεις υψηλής θερμοκρασίας όλο το βράδυ.

Δυσκολία στην αναπνοή: Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να δώσει στον χώρο μια άβολη αίσθηση και να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή, ξηρότητα στο λαιμό αλλά και βήχα.

Εφίδρωση: Πέρα από τα παραπάνω η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί και ιδρώτα, ειδικά όταν είμαστε κάτω από τα σκεπάσματα που ζεσταινόμαστε περισσότερο.

Μούχλα: Για την αποφυγή μούχλας είναι καλύτερο να ενεργοποιούμε τη θέρμανση το πρωί και όχι όλο το βράδυ, επειδή τη νύχτα οι τοίχοι μπορούν να συγκρατήσουν τον θερμότερο αέρα και να προκαλέσουν υγρασία. Όταν ο ζεστός αέρας έρχεται σε επαφή με κρύα παράθυρα, μπορεί να προκαλέσει μούχλα.

Πρήξιμο στα πόδια: Τα πόδια μας όταν ζεσταθούν πολύ προσπαθούν να κρυώσουν από μόνα τους με αποτέλεσμα να πρήζονται. Επομένως, εάν παρατηρήσετε ότι ξυπνάτε με πρησμένα πόδια, αυτό θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι κοιμάστε σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι σαν κρυολόγημα: Πολλές φορές η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα, όπως βούλωμα της μύτης και φτέρνισμα. Αυτό γίνεται επειδή τα θερμαινόμενα σώματα συσσωρεύουν σκόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.