ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Brain foods: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας;

Brain foods: Τι είναι και γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας;

Για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας ευθύνεται το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, οι καθημερινές μας συνήθειες, αλλά και σε ένα μεγάλο βαθμό η διατροφή μας.

Η αλήθεια είναι ότι η μεσογειακή διατροφή προστατεύει τον εγκέφαλο μας σε ένα μεγάλο βαθμό, αλλά οι παρακάτω τροφές θα σε ωφελήσουν 100%.

Μπρόκολο

Γεμάτη βιταμίνη Κ, που ευθύνεται για την γνωστική λειτουργία μας και για την ικανότητα να απομνημονεύουμε πληροφορίες. Επιβραδύνει την καταστροφή της ακετυλοχολίνης, την οποία χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει σωστά το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα χαμηλά επίπεδα ακετυλοχολίνης έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται και με το Alzheimer.

Καφές

Η καφείνη λειτουργεί σαν γεννήτρια ενέργειας του εγκεφάλου, και ενεργοποιεί τους νευροδιαβιβαστές που είναι σε επαγρύπνηση. Η υπερβολική κατανάλωση έχει αντίθετα απότελέσματα από το επιθυμητό.

Λιπαρά ψάρια και θαλασσινά

Η θάλασσα φρόντισε να μας εφοδιάσει με μια πηγή λιπαρών οξέων που προστατεύουν τον εγκέφαλό μας από φθορές.

Αυγά

Πάρτε χαρτί και γράφτε. Πλούσια σε Β6, Β12 και φολικό οξύ. Ο συνδυασμός του χτίζει ένας τείχος προστασίας από την καταστροφή του εγκεφάλου μας. Έχει συνδεθεί με την επιβράδυνση της άνοιας και του Alzheimer.

Καρύδια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέχουν μελατονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή ποιότητα ύπνου. Επίσης είναι υπεύθυνη για τη μείωση του στρες και την μείωση της εγκεφαλικής πίεσης. Σε συνθήκες στρες ο εγκέφαλος μας απορρυθμίζεται και οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες. Επίσης ο αρκετός και ποιοτικός ύπνος δίνει τη δυνατότητα στον εγκέφαλό μας να λειτουργήσει καλύτερα, αφού προλαβαίνει να ξεκουραστεί και να επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες που δέχτηκε μέσα στη μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.