Θέλετε λαμπερό & νεανικό δέρμα; – Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Θέλετε λαμπερό & νεανικό δέρμα; – Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες διαπιστώθηκε πως υπάρχει μια σειρά από τρόφιμα που μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση.

​Δείτε ποιες είναι αυτές και προσπαθήστε να πείτε «όχι» αν θέλετε το δέρμα σας να είναι νεανικό και λαμπερό.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα φαγητό που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης. Δεν συνδέεται μόνο με το λίπος, αλλά και με τις ρυτίδες, καθώς διασυνδέεται με το κολλαγόνο, καθιστώντας το δέρμα λιγότερο εύκαμπτο, ενώ ταυτόχρονα το αφυδατώνει.

Πατάτες και σπόροι

Τόσο οι πατάτες όσο και οι σπόροι μετατρέπονται τελικά σε ζάχαρη μέσα στο σώμα μας και καταναλώνουν πολύτιμα μέταλλα όταν μεταβολίζονται, όπως ο ψευδάργυρος, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος. Για να μην αναφέρουμε ότι προσφέρουν σχεδόν τίποτα περισσότερο, εκτός από θερμίδες!

Αλκοόλ

Ο απόλυτος υπαίτιος για την αφυδάτωση του δέρματος, το αλκοόλ «κλέβει», επίσης, βιταμίνες Β, Α και C, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για το δέρμα και τη συνολική υγεία. Η υπερβολική αλκοόλη εξαντλεί τα μέταλλα όπως το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, καθώς και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία χρειάζονται για να επιβραδύνουν την έναρξη της πρόωρης γήρανσης.

Καφεΐνη

Οι περισσότεροι αγαπούν ιδιαιτέρως ένα καλό φλιτζάνι καφέ -στο βαθμό που μας δίνει ευχαρίστηση, πάντα με μέτρο, είναι καλό για όλους. Ωστόσο, θυμηθείτε να πίνετε ένα επιπλέον ποτήρι νερό για κάθε φλιτζάνι καφέ που καταναλώνετε για να εξουδετερώσετε τις αφυδατικές επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα.

Μεταποιημένα κρέατα

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι αυξάνει το πρήξιμο και τα συντηρητικά που περιέχουν προκαλούν φλεγμονή. Επιπλέον, καταναλώνουν τη βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία του κολλαγόνου.

Υδρογονωμένα λίπη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά είναι τα είδη των κατεστραμμένων λιπών που βρίσκονται σε τρόφιμα με μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως μπισκότα, και σε fast food επιλογές καθώς και σε τηγανητές τροφές. Μειώνουν τη ρευστότητα των κυττάρων μας, επιβαρύνουν το συκώτι και αυξάνουν τη φλεγμονή, δηλαδή τη γήρανση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.