ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θέλετε να διαλέγετε πάντα καλά φρούτα; – Αυτά είναι τα μυστικά

Θέλετε να διαλέγετε πάντα καλά φρούτα; – Αυτά είναι τα μυστικά

Για πολλούς, η επιλογή φρούτων είναι «πονοκέφαλος» καθώς πέρα από καλή όψη, αυτά πρέπει να είναι και σε καλή κατάσταση.

​Το ροδάκινο βγήκε άγουρο, το πεπόνι δεν είναι γευστικό, τα βερίκοκα είναι παραγινομένα και το καρπούζι… μάπα. Και αναρωτιέστε, αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε τα καλύτερα φρούτα.

Και ναι υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν. Δείτε παρακάτω:

Καρπούζι

Δύσκολη η επιλογή και η αλήθεια είναι πως για να μη βγει… μάπα, είναι και λίγο… τζόκερ. Ωστόσο, οι έμπειροι λένε πως το μυστικό είναι να το χτυπήσετε ελαφριά περίπου στη μέση. Αν ο ήχος που θα κάνει το καρπούζι είναι βαθύς κι υπόκωφος σημαίνει ότι είναι ώριμο. Αν ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός είναι ένδειξη ότι είναι άγουρο.

Πεπόνι

Φροντίζουμε να διαλέγουμε πεπόνι με έντονη μυρωδιά, χωρίς μαλακά σημεία ή ρωγμές στο φλοιό του. Επίσης, αν είναι βαρύ, σημαίνει ότι είναι γλυκό.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα αποκτούν το χρώμα τους πριν την τελική ωρίμανση. Οπότε, στην επιλογή τους, κοιτάτε αν έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα και να μην είναι πολύ σκληρά.

Κεράσια

Προσέχετε τα κοτσάνια τους να είναι πράσινα και όχι ξερά. Επίσης, το χρώμα τους να είναι καθαρό, να μην είναι μαλακά και να μην έχουν αλλοιώσεις στη σάρκα. Αν τα θέλετε πιο γλυκά, επιλέξτε εκείνα που είναι πιο σκουρόχρωμα.

Ροδάκινα

Προσέχετε να είναι ελάχιστα μαλακά όταν τα πιέζετε, να έχουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα και να μην υπάρχουν κηλίδες ή χτυπήματα.

Φράουλες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμες. Το χρώμα τους να είναι ζωηρό κόκκινο και το άρωμά τους έντονο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.