ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Jackfruit: Το εξωτικό φρούτο που αποτελεί τάση στην διατροφή των vegan

Jackfruit: Το εξωτικό φρούτο που αποτελεί τάση στην διατροφή των vegan

To jackfruit έχει καταφέρει να μπει στην ζωή αρκετών vegan και να αντικαταστήσει επάξια το χοιρινό κρέας με μεγάλη επιτυχία.

Ένα φρούτο…αλλιώτικο

Το Jackfruit είναι ένα εξωτικό φρούτο με πλούσια γεύση και γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και οφέλη, καθώς ανάμεσα στα άλλα αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών. Το Jackfruit ευδοκιμεί στις τροπικές περιοχές της Νότιας Ασίας και της Λατινικής Αμερικής και ζυγίζει από 30 έως 50 κιλά. Μάλιστα, το δέντρο μπορεί να παράξει μέχρι και 150 φρούτα και αποτελεί το εθνικό φρούτο του Μπανγκλαντές. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο. Ωστόσο, το αξιοπερίεργο με το Jackfruit είναι ότι ωμό θυμίζει σε γεύση κάτι ανάμεσα σε αχλάδι και ανανά, ενώ όταν μαγειρευτεί αποκτά μια άλλη γεύση, που μοιάζει με αυτή του χοιρινού κρέατος! Πέρα όμως από αυτό, περιέχει εκατοντάδες σπόρους, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο, μιλώντας για ένα διατροφικό θαύμα.

Vegan τάση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι vegans και οι χορτοφάγοι το χρησιμοποιούν συχνά ως υποκατάστατο κρέατος, λόγω της υφής και της γεύσης του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πίτες και σε πληθώρα συνταγών. Παρότι τροπικό φρούτο, το Jackfruit γίνεται όλο και ευρύτερα διαθέσιμο σε όλα τα μέρη του κόσμου. Για να διαπιστώσετε και εσείς πόσο θρεπτικό είναι αρκεί να αναφέρουμε ότι μια μερίδα 165 γρ. του Jackfruit περιέχει 155 θερμίδες, 2.6γρ. φυτικές ίνες, 50mg κάλιο και 61mg μαγνήσιο. Να σημειώσουμε, πως η πρωτεΐνη του δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, που περιέχει αυτή του κρέατος, γι’ αυτό καλό είναι να το συνδυάζετε με δημητριακά ή όσπρια. Σας δίνουμε και ένα βίντεο με μία συνταγή jackfruit burger για να δείτε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.