Ψωμί: Τέσσερις συμβουλές από τους ειδικούς για να το διατηρήσετε

Ψωμί: Τέσσερις συμβουλές από τους ειδικούς για να το διατηρήσετε

Μόλις έχουμε αγοράσει ολόφρεσκο και ζεστό το ψωμί µας από τον φούρνο που εμπιστευόμαστε. Αν δεν το καταναλώσουμε γρήγορα, υπάρχουν τρόποι να το διατηρήσουμε για αρκετές µέρες.

Μερικοί από τους πιο έµπειρους τεχνίτες ψωµιού µάς δίνουν χρήσιµες συµβουλές:

* Μόλις κρυώσει εντελώς το τυλίγετε µε βαµβακερή πετσέτα ή το κλείνετε καλά σε µια σακούλα ώστε να µην ξεραθεί.

* Το ψωµί µε µαγιά (ή µε µαγιά και προζύµι) κρατάει 2 ηµέρες στην ψωµιέρα και 4 στο ψυγείο, ενώ αν καταψυχθεί πρέπει να καταναλωθεί σε 2-3 εβδοµάδες.
* Το αποκλειστικά προζυµένιο αντέχει 5-7 ηµέρες εκτός ή εντός ψύξης και 1 µήνα στην κατάψυξη.

* Απόψυξη: Αφήστε το 5-6 ώρες χωρίς να το βγάλετε από τη σακούλα. Θα ανακτήσει όλη την υγρασία του σταδιακά και θα µοιάζει ηµέρας. Ενα πολύ ελαφρύ ζέσταµα στην τοστιέρα βοηθάει να βγάλει τα αρώµατά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.