ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ώρα να τις σταματήσετε: Αυτές είναι οι βραδινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά

Ευθύνονται για την αύξηση του βάρους

Ώρα να τις σταματήσετε: Αυτές είναι οι βραδινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά

Υπάρχουν κάποιες βραδινές συνήθειες που προσθέτουν κιλά και καλό είναι να τις ξέρεις ώστε να τις… αποφύγεις.

Πώς η στοματική υγεία συνδέεται με το βάρος

Γνωρίζατε ότι η οδοντιατρική φροντίδα συνδέεται άμεσα με την αύξηση βάρους; Το 2017, οι Ταϊλανδοί ερευνητές εξέτασαν τις διαφορές μεταξύ υπέρβαρων ατόμων και εκείνων με υγιή ΔΜΣ. Οι υπέρβαροι συμμετέχοντες έτειναν να έχουν χειρότερη στοματική υγεία από τους άλλους. Στην πραγματικότητα, τα παχύσαρκα άτομα είχαν 5,9 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν ουλίτιδα.

Σταματήστε να παίζετε με το κινητό σας τηλέφωνο πριν κοιμηθείτε

Αν και πολλοί άνθρωποι σκρολάρουν στα κινητά τους τηλέφωνα πριν τον ύπνο, δεν είναι υγιές. Όσο περισσότερο μπλε φως λαμβάνουμε από τα τηλέφωνα ή τα tablet, τόσο περισσότερο λαχταρούμε τη ζάχαρη. Επίσης, το μπλε φως τείνει να κρατά τους ανθρώπους σε εγρήγορση. Περισσότερη ζάχαρη και λιγότερος ύπνος είναι μια συνταγή για αύξηση βάρους.

Μην τρώτε το δείπνο σας πολύ αργά

Ενώ η κατανάλωση ελαφριών σνακ το βράδυ δεν θα επηρεάσει το βάρος σας, τα βαριά δείπνα θα επηρεάσουν. Τον Ιούνιο του 2020, η Endocrine Society διεξήγαγε μια μελέτη σχετικά με τα βραδινά δείπνα. Όποιος έτρωγε το βράδυ είχε χαμηλότερη ανοχή στη γλυκόζη και δεν διασπούσε το λίπος τόσο αποτελεσματικά.

«Κατά μέσο όρο, το μέγιστο επίπεδο γλυκόζης μετά το βραδινό γεύμα ήταν περίπου 18 τοις εκατό υψηλότερο και η ποσότητα του λίπους που καίγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώθηκε κατά περίπου 10 τοις εκατό σε σύγκριση με ένα νωρίτερο δείπνο», δήλωσε ο συγγραφέας Δρ Chenjuan Gu

Μην δουλεύετε ως αργά στον υπολογιστή

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern, οι άνθρωποι που καθυστερούν συνεχώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αύξησης βάρους. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά τείνουν να τρώνε και αργά. Κατά μέσο όρο, καταναλώνουν 248 περισσότερες θερμίδες από όσους κοιμούνται πρόωρα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.