Όταν είστε αγχωμένοι, το φαγητό μπορεί να φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη λύση για να «πνίξετε» τα συναισθήματά σας είτε αισθάνεστε πλήξη, μοναξιά, κατάθλιψη ή ακόμη και άγχος. Το πρόβλημα είναι ότι η κατανάλωση φαγητού από το άγχος είναι δύσκολο να σταματήσει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Αν προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας, το φαγητό λόγω άγχους το δυσκολεύει.

Το άγχος απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη και το φαγητό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα τουλάχιστον για λίγο. “Το φαγητό μπορεί να μας δώσει τον ίδιο τύπο ανταμοιβής και ευχαρίστησης που θα μας δώσουν ακόμη και τα ναρκωτικά, λέει στο Health η Melissa Majumdar, RD, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Το τσιμπολόγημα μπορεί επίσης να σας αποσπάσει την προσοχή από οτιδήποτε σας αγχώνε.

Αλλά το να τρώτε για να καταπνίξετε το άγχος και όχι την πείνα δεν είναι μια στρατηγική που κερδίζει. Είτε πάσχετε από αγχώδη διαταραχή είτε αντιμετωπίζετε συνεχές άγχος στη ζωή σας, μερικές απλές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να τιθασεύσετε την αγχώδη διατροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamasnews.gr