ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοκρατία σε κίνδυνο: Δικάζεται ο Δ.Κούβελας γιατί ζήτησε να καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων (upd)

Αναβλήθηκε η δίκη λόγω απουσίας μαρτύρων

Δημοκρατία σε κίνδυνο: Δικάζεται ο Δ.Κούβελας γιατί ζήτησε να καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων (upd)

(Ανανέωση 12:56) Σε κίνδυνο βρίσκεται η δημοκρατία στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς σήμερα εκδικάστηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η υπόθεση του καθηγητή κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα. 

Μετά τη κατάθεση ενός μάρτυρα, η εισαγγελέας πρότεινε όπως και αποφασίστηκε την αναβολή της δίκης, καθώς δυο εκ των τριών μαρτύρων έλειπαν και κρίθηκαν άκρως απαραίτητοι για μια δίκαιη κρίση.

Ο καθηγητής κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς είχε ζητήσει πριν από λίγο καιρό να συμπληρωθεί κίτρινη κάρτα.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι στις 19/8/21 δημοσίευσε στα social media τα εξής: «ως γιατρός και καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές τους, να υποβάλλουν κίτρινα κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του covid- 19 στο οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα της ανεπιθύμητης. Υποβολή κίτρινης κάρτας είναι απαραίτητη».

Μετά την ανάρτηση, ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και στη συνέχεια εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατέστη κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Κούβελα.

Δείτε φωτογραφίες: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.