Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία αναμένεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όσον αφορά στις εξαγωγές του εμβολίου Sputnik V.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) κάνει την απαραίτητη δουλειά, που έκανε ειδική μνεία στην Αργεντινή.

Τοπικό μέσο της χώρας είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως το Μπουένος Άιρες είχε καταθέσει επείγουσα αίτηση στο RDIF για την αποστολή δόσεων του εμβολίου και είχε προειδοποιήσει πως η συμφωνία των δύο πλευρών μπορεί να τερματιστεί.

Αξιωματούχοι της χώρας επεσήμαναν, στη συνέχεια, πως η συνεργασία με τη Ρωσία, όσον αφορά στις παραδόσεις του εμβολίου, είναι καλή.

«Όσον αφορά την εκπλήρωση υποχρεώσεων σε ξένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, σίγουρα θα εκπληρωθούν. Υπήρξε καθυστέρηση και το RDIF βρίσκεται σε επαφή με τους εταίρους του για να επιλύσει τα αναπόφευκτα προβλήματα που προκύπτουν» επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως βασική προτεραιότητα του Κρεμλίνου είναι να υπάρξει επάρκεια του εμβολίου στη Ρωσία.

«Γνωρίζετε ότι η εκστρατεία για καθολικό εμβολιασμό έχει ενταθεί σημαντικά και ότι η προσοχή των πολιτών αυξάνεται συνεχώς, το ποσοστό εμβολιασμού αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Επομένως, αυτή είναι μια άνευ όρων προτεραιότητα» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!