Σταματάει τις δοκιμές χλωροκίνης ο ΠΟΥ – Θέλει να… κάνει εξετάσεις

Σταματάει τις δοκιμές χλωροκίνης ο ΠΟΥ – Θέλει να… κάνει εξετάσεις

Την ώρα που οι περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η χλωροκίνη έχει θετική επίδραση στον κορωνοϊό και ήδη – μετά τις ΗΠΑ – αρκετές είναι οι χώρες που ξεκίνησαν να την χρησιμοποιούν, ο ΠΟΥ αποφάσισε πως… θέλει να εξετάσει τα οφέλη της.

Ο κόσμος ίσως βιώσει δεύτερη κορύφωση του υπάρχοντος κύματος κορωνοϊού αντί να έχει ένα διάλειμμα μηνών προκειμένου να ετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα, προειδοποίησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μισέλ Ράιαν.

«Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε το γεγονός ότι η ασθένεια μπορεί να ξεπηδήσει ανά πάσα ώρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις απλά και μόνο επειδή υποχωρεί τώρα ότι θα συνεχίσει να υποχωρεί και ότι θα έχουμε κάποιους μήνες για να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα. Ίσως έχουμε μία δεύτερη έξαρση στο υπάρχον κύμα» δήλωσε.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο ΠΟΥ σταματά τις δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης προκειμένου να εξετάσει τα οφέλη και τις επιβλαβείς συνέπειες.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η εκτελεστική ομάδα του Solidarity Trial που αντιπροσωπεύει δέκα χώρες αποφάσισε σε συνάντηση το Σάββατο να επανεξετάσει μια ολοκληρωμένη ανάλυση και κριτική αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων παγκοσμίως. Η επανεξέταση θα λάβει υπόψιν τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα τα ιδιαίτερα ισχυρά στοιχεία που είναι διαθέσιμα, για να αξιολογήσει αναλόγως τα πιθανά οφέλη και τις ζημίες από το φάρμακο» δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.