Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ – Το 72% άνω των 60 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση

Προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ – Το 72% άνω των 60 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση

Με εξαιρετικούς ρυθμούς προχωρά η κστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ, η ταχύτερη κατά κεφαλήν στον κόσμο.

Οι Ισραηλινοί άνω των 60 ετών, όσοι έχουν προβλήματα υγείας και το ιατρικό προσωπικό λαμβάνουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer από τις 19 Δεκεμβρίου και καθώς έχουν περάσει τρεις εβδομάδες, αρχίζει να γίνεται τώρα η δεύτερη δόση.

«Αυτό αλλάζει τα πάντα» δήλωσε στο Reuters ο Γκάι Γκόσεν, διευθυντής της κλινικής Covid στο νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, που έκανε την δεύτερη δόση «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσα με όλο αυτό και ανυπομονώ να μπει ένα τέλος σε αυτή την πανδημία».

Το 72% άνω των 60 ετών έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι το 19,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένου του 72% των άνω των 60 ετών. Όσοι ηλικιωμένοι έχουν καθυστερήσει να εμβολιαστούν, θα γίνουν δεκτοί για την πρώτη δόση, διαφορετικά τα εμβόλια θα δοθούν σε όσους πρέπει να κάνουν την δεύτερη δόση.

Το ποσοστό εμβολιασμού του Ισραήλ είναι μακράν το ταχύτερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Our World in Data, την οποία διαχειρίζεται ο ερευνητικός οργανισμός Oxford Martin School. Στην δεύτερη θέση είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία μέχρι χθες είχαν εμβολιάσει το 10% του πληθυσμού τους, ακολουθούμενα από το Μπαχρέιν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με ποσοστό 5 % και 2% αντίστοιχα.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στο Ισραήλ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων θα επιτρέψει στην χώρα να εξέλθει από την πανδημία τον Φεβρουάριο ενώ είναι έτοιμος για την επανεκλογή του τον Μάρτιο.

Παράταση του lockdown

Παράλληλα, το Ισραήλ έχει ενισχύσει το lockdown για να ελέγξει την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Αξιωματούχοι λένε ότι η υπερβολική εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια, μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρότητα στις υπόλοιπες προφυλάξεις και να προκαλέσει νέα αύξηση κρουσμάτων.

Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχους, μία εβδομάδα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου, οι παραλήπτες θα λάβουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από το υπουργείο Υγείας, που θα παρέχει απαλλαγή από την καραντίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έλαβε την περασμένη εβδομάδα μια αρχική αποστολή εμβολίων της Moderna, τα οποία ο Νετανιάχου είπε ότι θα χορηγηθούν σε όσους βρίσκονται στα σπίτια τους και δεν μπορούν να επισκεφθούν κλινικές ή νοσοκομεία για τον εμβολιασμό τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.