ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μετά την Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca

Μετά την Γερμανία, Γαλλία και  Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca. Κι αυτό καθώς μετά τη Γερμανία ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι ανέστειλαν τη χρήση του τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία.

Η Γαλλία αποφάσισε να “αναστείλει για προληπτικούς λόγους” τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αύριο Τρίτη.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως “ελπίζει να ξαναξεκινήσει” γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό “εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού”.

Στα… βήματα της Γαλλίας και η Ιταλία

Την ίδια ώρα με τις δηλώσεις Μακρόν, ο ιταλικός οργανισμός φαρμάκων Αifa ανακοίνωνε ότι, για προληπτικούς” επίοης “λόγους”, σταματά η χορήγηση του εμβολίου Αstrazeneca σε όλην τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη εν αναμονή της σχετικής οριστικής απόφασης της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής, ΕΜΑ.

Η Γερμανία άρχισε το “χορό”, λίγο νωρίτερα, λαμβάνοντας οριστική απόφαση για αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τους εμβολιασμούς με AstraZeneca, μετά από σύσταση του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ.

Μετά από νέες αναφορές θρόμβωσης σε Γερμανία και Ευρώπη, το Ινστιτούτο θεωρεί απαραίτητες περαιτέρω έρευνες.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συμβουλή της εθνικής ρυθμιστικής αρχής για τη διερεύνηση αναφορών σχετικά με θρομβώσεις.

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη για λόγους προστασίας και μετά από συμβουλή του εθνικού ρυθμιστή εμβολίων της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί με τις θρομβώσεις.

Σε δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα αποφασίσει «εάν και πώς οι νέες πληροφορίες θα επηρεάσουν την έγκριση του εμβολίου».

Τόνισε πως οι αναφορές για θρομβώσεις αφορούσαν εγκεφαλικές φλέβες, αλλά δεν διευκρίνισαν πού ή πότε συνέβησαν τα περιστατικά.

Η Γερμανία είναι η τελευταία από μια σειρά χωρών όπως η Δανία, η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία και η Βουλγαρία οι οποίες έχουν ανακοινώσει επίσης την αναστολή χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά την Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις των «ειδικών» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Εμβολιαστείτε άφοβα… Αδίκως ανησυχούν οι Γερμανοί, οι Δανοί, οι Νορβηγοί κ.ο.κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.