ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανία: Αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 60

Γερμανία: Αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 60

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι υγείας συμφώνησαν την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και κρατικοί αξιωματούχοι συμφώνησαν ομόφωνα την Τρίτη – στη διάρκεια διάσκεψης – να χορηγούν εφεξής το εμβόλιο μόνο σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εκτός εάν ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από Covid και έχουν συμφωνήσει με το γιατρό τους να εμβολιαστούν, παρά τον – μικρό – κίνδυνο σοβαρής παρενέργειας.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις συστάσεις της ανεξάρτητης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τα εμβόλια και προκύπτει μετά την κυκλοφορία νέων δεδομένων από τον ιατρικό ρυθμιστή της χώρας, το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ», σύμφωνα με τα οποία συνολικά 31 άτομα – σε σύνολο 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca – εμφάνισαν θρομβώσεις μετά το εμβολιασμό τους, συμπεριλαμβανομένων εννέα θανάτων.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τρίτης, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας συνέστησε το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για άτομα άνω των 60 ετών. «Το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca πρέπει να συνιστάται μόνο για άτομα άνω των 60 ετών», ανέφερε το σχέδιο σύστασης της Stiko.

Όχι σε οικογενειακό Πάσχα φέτος

Ο Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι, ενόψει της ισχυρής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν θα γιορτάσει φέτος το Πάσχα οικογενειακά. «Η οικογενειακή επίσκεψη ακυρώνεται και για μένα επίσης φέτος, για την ακρίβεια θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε διαδικτυακή συζήτηση με δημοσιογράφους, η οποία αφορούσε κυρίως στο μοντέλο των διαγνωστικών τεστ το οποίο ανέπτυξε το Μπέμπλινγκεν του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ο Σπαν κάλεσε τους πολίτες «να μειώσουν όλες τις επαφές τους όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια του Πάσχα (4 Απριλίου), όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.