ΗΠΑ: Σπάνια παρενέργεια μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Πρήστηκε όλο το σώμα του (βίντεο)

ΗΠΑ: Σπάνια παρενέργεια μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Πρήστηκε όλο το σώμα του (βίντεο)

Μία σοβαρή παρενέργεια υπέστη ένας άνδρας από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, καθώς του προκάλεσε ένα επώδυνο εξάνθημα, το οποίο εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το σώμα και το δέρμα του, το οποίο ξεφλούδισε. Οι «ειδικοί» βέβαια τονίζουν πως πρόκειται για μία σπάνια παρενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο Richard Terrell, 74 ετών, από το Goochland, άρχισε να υποφέρει από παράξενα συμπτώματα τέσσερις ημέρες μετά την λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης από τις ΗΠΑ.

«Άρχισα να αισθάνομαι λίγη ταλαιπωρία στη μασχάλη μου και μετά από λίγες μέρες άρχισα να έχω φαγούρα, να φουσκώνω και το δέρμα μου έγινε κόκκινο», δήλωσε ο Terrell.

«Σύντομα το εξάνθημα κάλυψε ολόκληρο το σώμα μου. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα. Το δέρμα μου ξεφλούδισε», σημείωσε ο Terrell και συνέχισε:

«Ήταν τσίμπημα, κάψιμο και φαγούρα. Κάθε φορά που χαμήλωνα τα χέρια ή τα πόδια μου, όπως και το εσωτερικό του γόνατός μου, ήταν πολύ οδυνηρό, καθώς το δέρμα μου ήταν πρησμένο».

«Πήγε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποφάσισαν ότι είχε υποστεί μια ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο», ανέφερε το WRIC.

«Αποκλείσαμε όλες τις ιογενείς λοιμώξεις, αποκλείσαμε τον ίδιο τον κορωνοϊό, βεβαιωθήκαμε ότι τα νεφρά και το συκώτι του ήταν εντάξει και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό ήταν το εμβόλιο που έλαβε ήταν η αιτία», ισχυρίζεται ο Dr Fnu Nutan, ο οποίος προσέθεσε πως το εν λόγω ιατρικό επεισόδιο θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο, εάν δεν είχε αντιμετωπιστεί.

«Το δέρμα είναι πολύ σημαντικό για το σώμα και μία τέτοια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει την απώλεια πολλών υγρών και ηλεκτρολυτών», δήλωσε ο Nutan στο κατάστημα.

Ωστόσο, ο Nutan ισχυρίστηκε ότι τέτοιες αντιδράσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

«Αν κοιτάξετε τον κίνδυνο ανεπιθύμητης αντίδρασης από το εμβόλιο είναι πραγματικά, πολύ χαμηλός. Δεν έχουμε μεγάλη ανησυχία. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του εμβολίου», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.