Τα θύματα των εμβολίων στην Ελλάδα: Νεκρή 63χρονη – Ποιες είναι οι περιπτώσεις θρομβώσεων που ανησυχούν

Τα θύματα των εμβολίων στην Ελλάδα: Νεκρή 63χρονη – Ποιες είναι οι περιπτώσεις θρομβώσεων που ανησυχούν

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα αρκετά περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, με πιο σοκαριστικό ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας στη Λέσβο.

Ο θάνατος της 63χρονης από τη Λέσβο

Μια 63χρονη από τη Λέσβο έχασε τη ζωή της, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/05), καθώς υπέστη θρόμβωση περίπου έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό της για τη νόσο COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, η 63χρονη είχε εμβολιαστεί στις 2 Μαρτίου και το επεισόδιο θρομβοεμβολής σημειώθηκε την 1η Απριλίου, δηλαδή έναν μήνα μετά.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η αρμόδια επιτροπή η οποία μελετούσε από την αρχή την περίπτωσή της και είναι το μοναδικό περιστατικό στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό.

Από την πλευρά του, ο σύζυγός της σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA ανέφερε πως η 63χρονη είχε αφαιρέσει όγκο από τον πνεύμονα, ακολουθούσε συντηρητικό τρόπο ζωής και πρόσθεσε:

«Μιλούσαμε με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα όλη την ημέρα και ξαφνικά το μεσημέρι, κατά τις 15:00, μου λέει “δεν αναπνέω, λίγο νερό”. Πήραμε το ασθενοφόρο, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο».

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα θρόμβωσης 36χρονη από τη Λέσβο

Ακόμα ένα περιστατικό θρόμβωσης ύστερα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca για τη νόσο COVID-19 καθώς μια 36χρονη από τη Λέσβο νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο

Συγκεκριμένα η 36χρονη νοσηλεύεται από τις 22 Μαΐου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης αφού εισήχθη 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η γυναίκα έχει συμπτώματα θρομβώσεων και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο για περαιτέρω διερεύνηση και το εν λόγω περιστατικό έχει καταγραφεί στην κίτρινη κάρτα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Κρίσιμη η κατάσταση της 44χρονης από την Κρήτη με θρόμβωση στον εγκέφαλο

Η κατάσταση της 44χρονης από την Κρήτη που νοσηλεύεται με θρόμβωση στον εγκέφαλο ύστερα από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca για τη νόσο COVID-19, παραμένει σταθερά κρίσιμη, με τον σύζυγό της να δηλώνει πως είναι κλινικά νεκρή.

Χαρακτηριστικά, η 44χρονη χρειάστηκε να χειρουργηθεί εκτάκτως στις 22 Μαΐου λόγω του ότι ο θρόμβος είχε αυξηθεί.

Πάντως, όπως δήλωσε την Τρίτη (25/05) στο MEGA ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, οι εξετάσεις της 44χρονης δείχνουν υψηλά επίπεδα φαρμάκων στο αίμα της μετά το χειρουργείο οπότε δεν μπορούν να αρχίσουν τα προβλεπόμενα τεστ για τη διαπίστωση εγκεφαλικής λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα εμβολιάστηκε στις 5 Μαΐου με το προϊόν της AstraZeneca και, μια εβδομάδα αργότερα, παρουσίασε θρομβοπενία και εισήχθη στο «Βενιζέλειο» χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Περιστατικό θρόμβωσης και σε 48χρονη από τη Θήβα

Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές έχει σημάνει και από περιστατικό θρόμβωσης σε 48χρονη από τη Θήβα, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Ευαγγελισμού».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=JqfiSaZwilU&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό, η 48χρονη γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και απέκτησε επαφή με το περιβάλλον, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι.

Υπενθυμίζεται ότι, επτά ημέρες μετά από τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, η 48χρονη εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί διακομίσθηκε στον «Ευαγγελισμό» με θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι και στο αριστερό νεφρό.

Διπλή θρόμβωση παρουσίασε 35χρονος στην Κρήτη

Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης, 35χρονος από την Κρήτη που εμφάνισε διπλή θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraΖeneca, μίλησε για την περιπέτειά του.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σε σχετικές δηλώσεις στον ΣΚΑΪ την Τρίτη (25/05) ανέφερε πως εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της Astrazeneca στις 29 Απριλίου και παρουσίασε, αρχικά, πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Ακόμα, ο 35χρονος πρόσθεσε:

«Μετά είχα ημικρανίες που με δύο χάπια μού πέρασαν, ώσπου στις 10 Μαΐου ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε, παρέλυσε. Τότε πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι υπάρχει θρόμβωση».

Ύστερα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ενημερώθηκε ότι η κατάστασή του οφείλεται στο εμβόλιο και ότι υπήρχε περίπτωση να χάσει το πόδι του, καθώς όταν μπήκε στο πρώτο χειρουργείο, τα λόγια των γιατρών ήταν «ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε τη ζωή σου».

Χωρίς επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ο 35χρονος δήλωσε, επίσης, ότι μετά την πρώτη επέμβαση, εμφάνισε θρόμβωση και στην καρωτίδα, που βρέθηκε από έναν από τους γιατρούς του με ψηλάφηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.