Βήμα - βήμα η διαδικασία

Τα push-ups τείνουν να είναι από τις πιο δύσκολες ασκήσεις σωματικού βάρους που μπορεί κάποιος να κάνει.

«Δουλεύω με πολλούς πελάτες που έχουν συγκεκριμένους στόχους και το πώς να κάνουν μια σωστή ώθηση είναι πάντα στην κορυφή της λίστας τους», αναφέρει η personal trainer Tamara Pridgett.

Για τους περισσότερους, η τελειοποίηση ενός push-up είναι θέμα δύναμης και μάθησης του πώς να μετακινείς σωστά το βάρος του σώματός σου.

«Αντί να κοιτάω τους πελάτες μου να προσπαθούν να κάνουν push-ups με λάθος τρόπο μέχρι να αποτύχουν και να καλλιεργήσουν τη νοοτροπία “δεν μπορώ”, θέλησα να τους μυήσω στον σωστό τρόπο.

Αρχικά, εστιάζουμε στις ασκήσεις ώθησης και τραβήγματος. Στη συνέχεια, τους βάζω να εξασκηθούν κρατώντας μια σανίδα για 10-30 δευτερόλεπτα, δεδομένου ότι τα push-ups απαιτούν δύναμη και σταθερότητα του κορμού. Μόλις αποκτήσουν μια ισχυρή βάση, προχωράμε στα push-ups με τουβλάκια της yoga. Αυτό είναι αποτελεσματικό επειδή είναι σε θέση να τελειοποιήσουν την κίνησή τους χωρίς να βάλουν σε κίνδυνο τη φόρμα τους».

Δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία

Ξεκινήστε από τη θέση σανίδας με τα χέρια και τα πόδια ευθεία, τους ώμους πάνω από τους καρπούς και δύο τουβλάκια να στοιβάζονται κάτω από το στήθος σας.

Πάρτε μια ανάσα και καθώς εκπνέετε, λυγίστε τους αγκώνες στο πλάι και χαμηλώστε το στήθος σας προς το έδαφος. Σταματήστε μόλις αγγίξετε με το στήθος σας τα τουβλάκια.

Εισπνεύστε για να ισιώσετε τα χέρια σας. Αυτό μετράει ως μία επανάληψη.

Αν αυτό είναι πολύ δύσκολο, κάνετε αυτή την άσκηση με τα γόνατα στο πάτωμα.

Συμπληρώστε δύο σετ των 10 επαναλήψεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς συνεχίζετε να δυναμώνετε, αφαιρέστε ένα τουβλάκι για να αυξήσετε το βάθος της ώθησης, μέχρι να είστε σε θέση να κάνετε ένα push-up χωρίς κανένα τουβλάκι.