Ποια τα συμπτώματα του καρκίνου στα νεφρά; – Πώς τον προλαμβάνετε;

Ποια τα συμπτώματα του καρκίνου στα νεφρά; – Πώς τον προλαμβάνετε;

Ένας καρκίνος που ξεκινάει έξω από τα νεφρά και κάνει μετάσταση σε αυτά δεν ονομάζεται κανονικά καρκίνος στα νεφρά.

Τα νεφρά αποτελούν μέρος του ουροποιητικού συστήματος, το οποίο εξαλείφει τα απόβλητα και την περίσσεια υγρών και ηλεκτρολυτών από το αίμα. Επίσης ελέγχουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση. Οι καρκίνοι των νεφρών προέρχονται κυρίως από δύο μέρη του νεφρού, τον νεφρικό σωλήνα και τη νεφρική πύελο.

Περίπου το ένα τέταρτο (24%) των περιστατικών καρκίνου του νεφρού συνδέεται με το υπερβολικό σωματικό βάρος και άλλο ένα 24% συνδέεται με το κάπνισμα. Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι ο κίνδυνος καρκίνου των νεφρών είναι 23% υψηλότερος ανά 10 εκατοστά μεγαλύτερου ύψους στο άτομο. Ο κίνδυνος είναι επίσης υψηλότερος σε άτομα με διαβήτη.

Καρκίνος στα νεφρά – Συμπτώματα

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα της πάθησης. Ωστόσο, τα τρία κύρια σημάδια είναι:

1. Αίμα στα ούρα. Αυτό μπορεί να κάνει τα ούρα να είναι πιο σκούρα από το κανονικό ή να έχουν ένα κοκκινωπό χρώμα.

2. Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης ή στα πλευρά. Και ακριβώς κάτω από τα πλευρά είναι επίσης ένας δείκτης της νόσου.

3. Ένα εξόγκωμα, ή οίδημα στο πλευρό σας μπορεί επίσης να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καρκίνος του νεφρού μπορεί να είναι πολύ μικρός για να τον ψηλαφίσετε.

Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα της κατάστασης, αν και μερικά μπορεί να εκληφθούν αρχικά ως μολύνσεις στην ουροποιητική οδό, ή πέτρες στα νεφρά.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

4. Μεγάλη κόπωση

5. Απώλεια όρεξης

6. Επίμονη υπέρταση

7. Νυχτερινές εφιδρώσεις

Μερικοί άνθρωποι υποφέρουν και από (8) οστικό πόνο, ενώ οι άνδρες μπορεί να αντιληφθούν ένα (9) πρήξιμο στις τις φλέβες στους όρχεις τους. Ο καρκίνος στα νεφρά μπορεί να προκαλέσει και (10) πρησμένους αδένες στο λαιμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν πιστεύετε ότι έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις δικές του οδηγίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.