ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θέλεις να χάσεις κιλά; – Τότε άφησε τα παπούτσια σου… έξω από το σπίτι

Θέλεις να χάσεις κιλά; – Τότε άφησε τα παπούτσια σου… έξω από το σπίτι

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε η European Society of Endocrinology στην Βαρκελώνη, το να αφήνεις τα παπούτσια σου στην πόρτα όταν μπαίνεις στο σπίτι, μπορεί να αποτρέψει τις χημικές ουσίες, που ονομάζονται παχυσαρκιογόνα (obesogens), να μολύνουν το σπίτι σου και να σε… παχύνουν.

Αυτές οι ουσίες βρίσκονται παντού, από τις σόλες των παπουτσιών μέχρι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα πλαστικά δοχεία και τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν φυτοφάρμακα.

Κύρια πηγή έκθεσης είναι η διατροφή, καθώς και ορισμένα παρασιτοκτόνα ή τεχνητά γλυκαντικά.

Τα παχυσαρκιογόνα μπορούν να αυξήσουν την όρεξή σου ή τον αριθμό και το μέγεθος των λιπωδών κυττάρων, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Επίσης μπορεί να επηρεάσουν τον μεταβολισμό, επιβραδύνοντας τον ρυθμό καύσης των θερμίδων και δυσκολεύοντας την απώλεια βάρους.

Οι ειδικοί έψαξαν να βρουν που είναι πιθανότερο να συναντηθούμε με αυτά τα χημικά και κατέληξαν στα εξής:

– Σκόνη στο σπίτι
– Καθαριστικά σπιτιού
– Μαγειρικά σκεύη
– Καλλυντικά
– Σόλες παπουτσιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και οι ερευνητές παραδέχονται ότι είναι αδύνατο να απαλλαγείς πλήρως από αυτές τις χημικές ουσίες, με το να αφήσεις τα παπούτσια σου στην πόρτα, μειώνεις την ύπαρξη τέτοιων χημικών στο σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.