Αν πέρασες μία ολόκληρη μέρα πάνω στα ψηλοτάκουνα παπούτσια σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αισθάνεσαι τα πόδια σου πονεμένα.

«Τα πόδια, ειδικά στο πέλμα τους, απαρτίζονται από χιλιάδες απολήξεις νεύρων», αναφέρει ο φυσιοθεραπευτής Cameron Yuen. Αυτά τα νεύρα προειδοποιούν το σώμα μας για τυχόν φλεγμονές μέσα από τους συνδέσμους, τους τένοντες, τους μύες και οστά του ποδιού.

Μία πολύ κουραστική μέρα για τα πόδια σας, μπορεί να προσθέσει επιπλέον ένταση σε αυτούς τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μύες, πράγμα που σημαίνει ότι όλα αυτά τα νεύρα είναι ο λόγος που πονάνε τόσο πολύ τα πόδια σας.

Ποιο είναι όμως το χειρότερο απ’ όλα; Ελπίζατε πραγματικά να κάνετε μια καλή προπόνηση αλλά μέσα στις γιορτές, δεν έχει γυμναστήριο. Ωστόσο, υπάρχουν ασκήσεις γυμναστικής που μπορείτε να κάνετε μόνες, όταν πονάνε τα πόδια σας για να νιώσετε καλύτερα.

Δείτε ποιες βρήκαμε:

Pilates

Ενώ θα χρειαστεί να σταθείτε στα πόδια σας για να πραγματοποιήσετε ορισμένες ασκήσεις, τα πέλματά σας θα ακουμπούν πάνω στη μαλακή επιφάνεια του στρώματος για το μεγαλύτερο διάστημα της προπόνησής σας.

Διατάσεις

Μπορείτε να εκτελέσετε διάφορα είδη διατάσεων που θα ανακουφίσουν τα πόδια σας. Ενδεικτικά, μπορείτε να ξαπλώσετε στο πάτωμα βάζοντας κάτι κάτω από τους ώμους σας για στήριξη και να πιέσετε τα πόδια σας σταθερά στον τοίχο. Μετακινήστε τα πόδια σας πάνω-κάτω για ένα λεπτό, ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και επαναλάβετε ξανά.

Κοιλιακοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρησιμοποιήστε το στρώμα της yoga και εκτελέστε διαφορετικά είδη κοιλιακών που όμως δεν θα επιβαρύνουν τα πόδια σας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ωφέλιμο εάν ενσωματώσετε ασκήσεις που τα πόδια σας θα είναι ανυψωμένα, ώστε να βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και να ανακουφίζουν τη φλεγμονή.