ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μελέτη: 22 λεπτά καθημερινής άσκησης αρκούν για να βελτιώσετε την υγεία σας

Όσοι κάθονται για πάνω από 12 ώρες την ημέρα έχουν 38% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους κάθονται για 8 ώρες

Μελέτη: 22 λεπτά καθημερινής άσκησης αρκούν για να βελτιώσετε την υγεία σας

Μια νέα μελέτη, διαπίστωσε ότι 22 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας την ημέρα μπορούν να είναι αρκετά για να εξουδετερώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που έχει η καθιστική ζωή για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο σώμα.

Τι είδους άσκηση όμως να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας;

Σύμφωνα με τον Edvard Sagelv, τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, πρόκειται για «δραστηριότητες που σας κάνουν να αναπνέετε λίγο πιο βαριά, όπως το γρήγορο περπάτημα, ή η κηπουρική, ή το περπάτημα σε έναν λόφο».

Άλλες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας περιλαμβάνουν έναν γρήγορο περίπατο στο διάλειμμά σας, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σας ή ακόμη και το να βγείτε για περπάτημα με κάποιον φίλο, μια προπόνηση HIIT πρωί- πρωί ή ένα 20λεπτο μάθημα με live streaming.

Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά επίπονο, αλλά αξίζει να αφιερώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην κίνηση κάθε μέρα. Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι κάθονται για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα -μια πολύ πραγματική πιθανότητα αν κάθεστε στη δουλειά και στη συνέχεια συνεχίζετε να ξαπλώνετε στον καναπέ στο σπίτι- και δεν κάνουν αυτά τα χρυσά 22 λεπτά πρόσθετης άσκησης, έχουν 38% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με όσους κάθονται για οκτώ ώρες.

Tο σώμα μας δεν έχει σχεδιαστεί για να κάθεται για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα και η επιστήμη έχει δείξει εδώ και καιρό τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο καθιστικός τρόπος ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν να σηκώνεστε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και για έναν γρήγορο περίπατο, καθώς και να βγαίνετε στην ύπαιθρο, κάτι που έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη δημιουργικότητα, την εστίαση και τον ύπνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.