ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο EMA ενέκρινε την χρήση του φαρμάκου Evusheld ενάντια του κορωνοϊού 

Το προφίλ ασφάλειας του Evusheld είναι ευνοϊκό

Ο EMA ενέκρινε την χρήση του φαρμάκου Evusheld ενάντια του κορωνοϊού 

Η επιτροπή φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ενέκρινε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το φάρμακο Evusheld, για την πρόληψη από κορωνοϊό σε ενήλικες και εφήβους ηλικίας από 12 ετών και άνω, που ζυγίζουν τουλάχιστον 40 kg.

Το Evusheld αποτελείται από τις δραστικές ουσίες tixagevimab και cilgavimab, δύο μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν σχεδιαστεί για να προσκολλώνται στην ακίδα πρωτεΐνη του ιού SARS-CoV-2 σε δύο διαφορετικά σημεία.

Όταν τα αντισώματα του Evusheld προσκολλώνται στην ακίδα πρωτεΐνης, ο ιός δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα για να πολλαπλασιαστεί και δεν μπορεί να προκαλέσει μόλυνση από τον COVID-19.

Η επιτροπή αξιολόγησε δεδομένα μελέτης σε περισσότερα από 5.000 άτομα που έδειξε ότι το Evusheld, χορηγούμενο ως δύο ενέσεις 150 mg tixagevimab και 150 mg cilgavimab, μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό κατά 77%, με τη διάρκεια προστασίας από τον ιό να εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον έξι μήνες.

Το προφίλ ασφάλειας του Evusheld ήταν ευνοϊκό και οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν γενικά ήπιες, με μικρό αριθμό ατόμων να αναφέρουν αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης ή υπερευαισθησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του φαρμάκου είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους που συνδέονται με την εγκεκριμένη χρήση και τώρα θα στείλει τη σύστασή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ταχεία απόφαση που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.