ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΥ: Ζητά από την Κίνα πλήρη πρόσβαση για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού

Τι δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους

ΠΟΥ: Ζητά από την Κίνα πλήρη πρόσβαση για να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού

Να δοθεί πλήρη πρόσβαση στους επιστήμονες ζητά ο ΠΟΥ από την Κίνα, ώστε να βρεθεί η προέλευση του κορωνοϊού, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού να δηλώνει έτοιμος να στείλει μια δεύτερη ομάδα για να ερευνήσει το θέμα, ανέφεραν σήμερα οι Financial Times.

«Πιέζουμε την Κίνα για να δώσει πλήρη πρόσβαση και ζητούμε από τις χώρες να θέσουν το θέμα στη διάρκεια των διμερών συναντήσεών τους – να καλέσουν το Πεκίνο να συνεργαστεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους μιλώντας για τον κορωνοϊό.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ έκανε τα σχόλια αυτά την ώρα που υγειονομικές αρχές και φαρμακευτικές εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν μπει σε μια κούρσα για να επικαιροποιήσουν τα εμβόλια ώστε να καταπολεμούν νεώτερες αναδυόμενες παραλλαγές του κορωνοϊού.

Ο Γκεμπρεγέσους ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες της για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Πολλοί υποπτεύονται ότι διαδόθηκε σε μια αγορά ζωντανών ζώων, πριν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.