ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών: «Η κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί το δημόσιο νοσοκομείο σαν μαγαζί»

«Το σύνολο της Ομοσπονδίας ομόφωνα εναντιωνόμαστε στην εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή»

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών: «Η κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί το δημόσιο νοσοκομείο σαν μαγαζί»

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Κυριακής (25/2), μίλησε για τα απογευματινά χειρουργεία τονίζοντας πως «η κυβέρνηση θέλει να λειτουργεί το δημόσιο νοσοκομείο σαν μαγαζί».

Να υπενθυμιστεί πως πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ανακοινώσει πως το κόστος για τα απογευματινά χειρουργεία θα είναι από από 300 έως 2.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε η Αφροδίτη Ρέτζιου:

«Το σύνολο της Ομοσπονδίας ομόφωνα εναντιωνόμαστε στην εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Υπάρχει το 30% των χειρουργικών αιθουσών που είναι πλήρως εξοπλισμένες και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν άμεσα ώστε όλοι οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν και χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν κάτι από την τσέπη τους και αυτό να αφορά στην τακτική λειτουργία των χειρουργείων, πρωινά.

Αυτό γίνεται γιατί η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει αναγκαίο προσωπικό για να μπορέσουν να χειρουργηθούν οι ασθενείς».

Επίσης, η ίδια πρόσθεσε:

«Δεν το κάνει γιατί θέλει το ίδιο το δημόσιο νοσοκομείο, να λειτουργεί σαν μαγαζί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, με μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με έσοδα που θα εξασφαλίζει από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς-πελάτες. Η κυβέρνηση λέει ότι “αν θες να χειρουργηθείς νωρίτερα, θα πρέπει να πληρώσεις”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρέπει να πληρώσεις από 300 έως 2.000 ευρώ, οι άλλοι να περιμένουν τη σειρά τους. Δεν έχουμε καμία σχέση με το σάπιο κομμάτι που λέγεται “φακελάκι”. Αν η κυβέρνηση ήθελε να καταπολεμήσει το “φακελάκι”, θα το είχε ήδη κάνει. δεν καταλαβαίνουμε πώς το “νόμιμο φακελάκι” θα καταπολεμήσει το παράνομο – ούτως ή άλλως – “φακελάκι”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.