Τελικά τι βλάβες προκαλεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο; (βίντεο)

Τελικά τι βλάβες προκαλεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο; (βίντεο)

Η εμφάνιση νέων παθήσεων των πνευμόνων στις ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και τις επιπτώσεις του στην υγεία.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC), ο αριθμός των θανάτων ατόμων στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων φθάνουν σε σύνολο τους 26.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CDC, 1.299 επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις πνευμονικών τραυματισμών που σχετίζονται με το άτμισμα έχον αναφερθεί σε 49 πολιτείες, την περιφέρεια της Κολούμπια και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, εισήχθησαν για πρώτη φορά στην αγορά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ως μία ασφαλής εναλλακτική του κανονικού τσιγάρου

Προσφέρονται σε διάφορες γεύσεις και είναι δημοφιλή στους νέους.

Σύμφωνα με το CDC, περισσότεροι από ένας στους πέντε μαθητές γυμνασίου ήταν χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων το 2018.

Ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες για την επίδρασή και τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού καπνίσματος στην υγεία.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πορτλαντ εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το πόσο λίγα είναι γνωστά για την τοξικολογία εισπνοής των περισσότερων συστατικών και τονίζουν την ανάγκη περισσότερων ερευνών πάνω στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της άτμισης.

Κάποιες χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τη διαφήμιση και τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, όπως η Βραζιλία, η Ινδία, ο Καναδάς,η Δανία, ηΤουρκία, η Ιταλία και άλλες χώρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ζητά επίσης την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων όσον αφορά αυτά τα προϊόντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.