«Ξέμεινε» από γιατρούς το νοσοκομείο Νίκαιας: «Τέλος» οι αξονικές & οι μαγνητικές για εξωτερικούς ασθενείς

Από 1η Σεπτεμβρίου σταματάει η λειτουργία του Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου

«Ξέμεινε» από γιατρούς το νοσοκομείο Νίκαιας: «Τέλος» οι αξονικές & οι μαγνητικές για εξωτερικούς ασθενείς

Αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο της Νίκαιας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, καθ’ ότι από 1η Σεπτεμβρίου σταματάει η λειτουργία του Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου για εξωτερικούς ασθενείς, όπως επισημαίνει έγγραφο του Διευθυντή γιατρού του τμήματος.

Λόγω έλλειψης γιατρών, το νοσοκομείο θα εξυπηρετεί μόνο τους νοσηλευόμενους ασθενείς και την εφημερεία. Οι εξωτερικοί ασθενείς θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν το σύνολο της εξέτασης και οι ασφαλισμένοι συμμετοχή, εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

«Είμαστε περίεργοι τώρα με τις αξιολογήσεις των διοικητών τι βαθμό παίρνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας;» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

Καλούμε τον Υπουργό να επιλύσει αυτό το μείζον ζήτημα πριν την διακοπή λειτουργίας του τμήματος.

Σας κοινοποιούμε το σχετικό έγγραφο του διευθυντή γιατρού:»

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ

Π.Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”

ΤΜΗΜΑ ΑΞΟΝΙΚΗΣ – ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΡΟΣ

Ε.Ι.Ν.Α.Π. ΝΙΚΑΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

Θέμα διακοπή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου τόσο από τα τακτικά πρωινά ιατρεία όσο και από την ολοήμερη λειτουργία – Δραματική υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού του Τμήματος Νεοτέρων Απεικονιστικών Μεθόδων

Σας ανακοινώνουμε με λύπη μας τη διακοπή της λειτουργίας των πρωινών εξωτερικών εξετάσεων αλλά και των απογευματινών ιατρείων του Μαγνητικού Τομογράφου από 1/9/2022.

Η ανωτέρω απόφαση μας είναι συνέχεια της πρόσφατης διακοπής της λειτουργίας των αντίστοιχων ιατρείων του Αξονικού Τομογράφου συνέπεια τραγικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού .

Είναι γνωστή η δραματική αποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του τμήματος των νεώτερων απεικονιστικών μεθόδων κατά το τελευταίο ενάμιση έτος. Στο Τμήμα μας υπηρετούσαν κατ ουσιαν τέσσερις επιπλέον διευθυντές ιατροί και με την επικείμενη αποχώρηση του υπογράφοντος προστίθεται και ένας πέμπτος. Αντ’ αυτών προσελήφθη μόνο μία επιμελήτρια Β.

Συνέπεια των ανωτέρω στερούνται από τους ασθενείς της Δεύτερης Υγειονομικής περιφέρειας 400 έως 500 αξονικές τομογραφίες μηνιαίως και θα πάψουν να διενεργούνται περίπου 300 μαγνητικές τομογραφίες ανά μήνα. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα των Νεοτέρων Απεικονιστικών Μεθόδων υπήρξε έως τώρα ένα ιδιαίτερα παραγωγικό Τμήμα το οποίο διενεργούσε 30000 περίπου αξονικές τομογραφίες ανά έτος και 4 έως 4,5 χιλιάδες μαγνητικές τομογραφίες στο ίδιο διάστημα.

Κατά την τελευταία διετία και πλέον έχουν γράφει δεκάδες αναφορές για το επείγον της στελέχωσης του Τμήματος μας στην παρούσα Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και η ιατρική κοινότητα έχει ενημερωθεί με πλειάδα αναφορών για το ζήτημα αυτό.

Λάβαμε πολλαπλές υποσχέσεις για την επικείμενη στελέχωση του Τμήματος μας η οποία ποτέ δεν έγινε. Άντ’ αυτού προσφάτως υπεγράφη αμοιβαία μετακίνηση ειδικευμένης Ιατρού(Κα. Μπαρουτση) η οποία συνεπικουρούσε το τμήμα μας με δύο γενικές εφημερίες μηνιαίως με άλλη ειδικευμένη συνάδελφο (Κα Μπαγιαντζιδου) η οποία όμως δεν υποχρεώθηκε από την διοίκηση να κάνει αντίστοιχο έργο δυσχεραίνοντας έτι περαιτέρω την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος μας και επιβαρύνοντας το ήδη καταπονημένο Ιατρικό Προσωπικό.

Αναγκαζόμαστε ως εκ τούτου να διακόψουμε όπως ήδη ανέφερα εξωτερικές πρωινές και απογευματινές εξετάσεις του Μαγνητικού Τομογράφου για να μπορέσουμε εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια τις βασικές ανάγκες του νοσοκομείου τόσο σε επίπεδο εφημερίας όσο και εσωτερικών περιστατικών.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί προς ενημέρωση ότι τα προγράμματα εφημερίας του Αξονικού Τομογράφου θα συντάσσονται για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό, με νόμιμο τρόπο για την λειτουργία ασφαλούς εφημερίας που σημαίνει ασφάλεια ασθενών και ιατρών και θα εκτελούνται από γιατρούς ικανούς να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο του Αξονικού Τομογράφου, έργο υπεύθυνο και καταλυτικό για την λειτουργία του Νοσοκομείου όπως αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη αφ ενός των κλινικών ιατρών στο Τμήμα μας αλλά και την παρατηρούμενη δυστοκία συναδέλφων να εργαστούν στον Αξονικό Τομογράφο.

Το Τμήμα όπως πολλές φορές έχω αναφέρει χρειάζεται Ακτινοδιαγνώστες ιατρούς με συνεχή και σταθερή εργασία σε αυτό, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του και όχι ωράρια επαιτείας στις εφημερίες και άλλες μη επαρκώς επιστημονικά στοιχειοθετημένες λύσεις που κατά καιρούς προτείνονται.

Ζητούμε ως εκ τούτου υπό τις παρούσες συνθήκες

1) Την μετακίνηση από το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα στο Τμήμα Νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων της ιατρού κυρίας Ελένης ΜπαγιαντζΊδου η οποία έχει εγνωσμένη εμπειρία σε Αξονικό Τομογράφο

2) Την κατανομή εργασίας των υπαρχόντων ιατρών αλλά και αυτών που πιθανά θα έρθουν με βάση την παραγωγικότητα των τμημάτων όπως αυτά προκύπτουν από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Θα ήθελα κλείνοντας να κάνω μία σύντομη αναφορά στις δυνατότητές του Τμήματος μας όταν αυτό λειτουργεί με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Στο Τμήμα μας διενεργούνταΙ πλειάδα απεικονιστικών εξετάσεων τόσο στον Αξονικό Τομογράφο όσο και στο Μαγνητικό Τομογράφο, ορισμένες εκ των οποίων δεν γίνονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία (Μαγνητης : ειδικά ογκολογικά πρωτόκολλα,εξετάσεις προστάτη, μαγνητικές εντερογραφιες κα Αξονικος ct κολονοσκοπήσεις , ολων των ειδων οι αγγειογραφιες,αλλά και επεμβατικές εξετάσεις όπως βιοψίες συμπαγών οργάνων, παροχετεύσεις συλλόγων ή αποστημάτων κ α )

Θέλω δε να σημειώσω ότι για το Τμήμα του Μαγνητικού Τομογράφου το οποίο συστήθηκε το 2014 δεν προσελήφθη ούτε ένας επιπλέον ιατρός η τεχνολόγος και ανδρώθηκε με τις προσπάθειες του ήδη υπάρχοντος προσωπικού καλύπτοντας μία σημαντική γκάμα εξετάσεων όπως ήδη αναφέρθηκε, με την σημαντική συμβολή της Επιστημονικής του Διευθύντριας Κας Κατσίβα αλλα και των υπολοίπων ιατρών του Τμήματος μας .

Τέλος θα ήθελα με μεγάλη μου λύπη να αναφέρω ότι μετά από 33 χρόνια ενεργού παρουσίας μου και προσφοράς και πάντα με την υποστήριξη των συναδέλφων μου, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα Τμήμα με μεγάλη παραγωγικότητα και εύρος εξεταστικό και δυστυχώς λόγω των προαναφερθεισών συνθηκών θα παραδώσουμε ένα Τμήμα που μετά βίας μπορεί να λειτουργήσει υποτυπωδώς αφού βέβαια όπως ήδη ανέφερα , αναγκαστήκαμε και αναγκαζόμαστε να ακυρώσουμε λόγω της υποστελέχωσης, μεγάλο ποσοστό της παραγωγικότητας του Τμήματός μας.

Δ/ΝΤΗΣ ΝΕΟΤ. ΑΠΕΙΚΟΝ. ΜΕΘΟΔΩΝ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Π. ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.