ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέντε σημάδια στο πρόσωπο που «δείχνουν» ότι έχετε πρόβλημα στο συκώτι

«Ο ίκτερος στο δέρμα και στα μάτια εμφανίζεται λόγω των αυξανόμενων επιπέδων χολερυθρίνης στο σώμα»

Πέντε σημάδια στο πρόσωπο που «δείχνουν» ότι έχετε πρόβλημα στο συκώτι

Το συκώτι είναι πολύ σημαντικό για την λειτουργία του οργανισμού μας. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα της λιπώδους νόσους στο συκώτι.

Υπάρχουν πέντε προειδοποιητικά σημάδια της ηπατικής νόσου τα οποία μπορούν να εντοπιστούν στο πρόσωπο και να σας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γνωστή ως λιπώδης νόσος του ήπατος, μπορεί να προκληθεί από την παχυσαρκία, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου και τα υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, για τα οποία συχνά ευθύνεται ο τρόπος ζωής.

Αν και η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος, συνήθως δεν προκαλεί προβλήματα στα αρχικά στάδια, τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν στην έναρξη της ηπατικής ανεπάρκειας.

Ποια είναι αυτά συμπτώματα:

  1. Κίτρινο δέρμα και κίτρινα μάτια (ίκτερος)
  2. Κόκκινο δέρμα
  3. Ευρυαγγείες ή αραχνοειδείς φλέβες
  4. Ροδόχρους ακμή
  5. Κηρώδες εξάνθημα

Τα συμπτώματα εκδηλώνονται στην έναρξη της ηπατικής ανεπάρκειας και δείχνουν ότι το σώμα σας προσπαθεί να απομακρύνει τα απόβλητα.

Ο ίκτερος στο δέρμα και στα μάτια εμφανίζεται λόγω των αυξανόμενων επιπέδων χολερυθρίνης στο σώμα.

Όταν το ήπαρ δεν λειτουργεί σωστά, η χολερυθρίνη δεν απελευθερώνεται σωστά.

Τα υψηλά επίπεδα της καστανοκίτρινης χρωστικής ουσία της χολής προκαλούν αλλαγές στο χρώμα του δέρματος και του λευκού των ματιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος η υγιεινή διατροφή και η αποφυγή της κατανάλωσης αλκοόλ είναι σημαντικά βήματα για να διατηρήσετε το συκώτι σας υγιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.