Δηλώσεις-σοκ Θ.Βασιλακόπουλου: «Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό γιατί θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων»

«Δεν έχει καμία λογική η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» επιμένει ο Θ.Βασιλακόπουλος

Δηλώσεις-σοκ Θ.Βασιλακόπουλου: «Να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό γιατί θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων»

Νέες απίστευτες δηλώσεις έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί… «θα πάμε σε κοινωνία ίσων δικαιωμάτων»

Στην Ελλάδα του 2022 δηλαδή μαθαίνουμε από τον Θ.Βασιλακόπουλο ότι δεν έχουμε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων!

«Εάν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. Καμία επιστημονική λογική δεν έχει, εκτός εάν πάμε σε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων όσο δικαίωμα έχετε εσείς να μην εμβολιαστείτε τόσο πρέπει να έχω και εγώ το δικαίωμα να εμβολιαστώ όσο θεωρώ καλό για την υγεία μου», είπε ο Θ.Βασιλακόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η «πρόταση» του καθηγητή μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη, καθώς δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εμβολιάζεται μόνος του, όποτε θέλει χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και να του έχει συστήσει γιατρός. Δεν γίνεται πχ. ένας άνθρωπος που ακούει τον Θ.Βασιλακόπουλο να πηγαίνει να εμβολιάζεται κάθε εβδομάδα γιατί φοβάται μην κολλήσει.

Από εκεί και πέρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας  είπε πως η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2.

Εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει.

«Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει 3 δόσεις».

Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, είπε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς χθες είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ θα αρχίσει να δίνει και τα ποσοστά ασθενών που έχουν κάνει 2 ή 3 δόσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.