ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Βασιλακόπουλος: Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα

«Οι πολίτες να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο από τις 11:00 έως τις 17:00»

Θ.Βασιλακόπουλος: Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το κλιματιστικό εν μέσω καύσωνα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τον καύσωνα, ανέφερε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για να έχουμε το κλιματιστικό.

Παράλληλα, συμβούλευσε τους πολίτες να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο από τις 11:00 έως τις 17:00.

«Εάν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε έξω, θα πρέπει να το κάνουμε φορώντας καπέλο και αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας, έτσι ώστε να μειωθεί κατά κάποιον τρόπο η επίδραση του ήλιου και της ζέστης στον οργανισμό», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας ενόψει του επερχόμενου καύσωνα.

«Πρέπει συχνά να πίνουμε νερά και γενικώς υγρά, ώστε να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνουμε λόγω της εφίδρωσης, του ιδρώτα που πηγαίνει μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε το κλιματιστικό να παραμένει στους 22-24 βαθμούς και να μη ρυθμίζεται πιο χαμηλά, καθώς, όπως είπε, η διαφορά με τη θερμοκρασία έξω είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.

«Εάν έχουμε κλιματισμό είναι πάρα πολύ καλό να τον χρησιμοποιούμε. Δεν είναι ανάγκη να το βάλουμε στους 18 ή 19 βαθμούς. Ούτως ή άλλως, αν βγούμε έξω η διαφορά της θερμοκρασίας θα είναι τεράστια, μία θερμοκρασία 22, 23, 24 βαθμών είναι πάρα πολύ εντάξει», είπε.

«Εάν δεν έχουμε κλιματιστικά, ένας ανεμιστήρας και συχνά ντους με δροσερό νεράκι μπορούν κάλλιστα να μειώσουν τις συνέπειες».

Μεταξύ άλλων, συμβούλευσε τους ανθρώπους εν μέσω καύσωνα να επιλέγουν «μικρά γεύματα, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και να περιοριστεί το βαρύ φαγητό», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Βασιλακόπουλος κάλεσε τους πολίτες με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, ώστε να συζητήσουν εάν η αγωγή τους χρειάζεται κάποια τροποποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.