ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θες να χάσεις βάρος; – Δες πώς πρέπει να περπατάς για να κάνεις μεγαλύτερη «καύση» θερμίδων

Ένας καλός στόχος είναι να περπατάς 150 λεπτά συνολικά την εβδομάδα με γρήγορο βηματισμό

Θες να χάσεις βάρος; – Δες πώς πρέπει να περπατάς για να κάνεις μεγαλύτερη «καύση» θερμίδων

Είναι ήδη ευρέως γνωστό πως το περπάτημα αποτελεί την πιο αποτελεσματική άσκηση για «κάψιμο» θερμίδων και απώλεια κιλών, αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο και τακτικά.

Οι ειδικοί υγείας συνιστούν το γρήγορο περπάτημα ως την πιο αποτελεσματική cardio άσκηση καύσης θερμίδων, καθώς το περπάτημα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας για τουλάχιστον 30 λεπτά, θα έχει ως αποτέλεσμα τη καύση επιπλέον 1.000 έως 3.000 θερμίδων συνολικά την εβδομάδα.

Ένας καλός στόχος είναι να περπατάς 150 λεπτά συνολικά την εβδομάδα με γρήγορο βηματισμό.

Για να δεις διαφορά μέσα σε ένα μήνα, προσπάθησε να κάνεις το βηματισμό σου έντονο, αλλά όχι σε ρυθμό jogging και να προσθέσεις στις διαδρομές σου και μερικές ανηφόρες, για να αυξήσεις τη καύση θερμίδων μέχρι και 50%.

Προσπάθησε να είσαι συνεπής για να χτίσεις σωστά τη νέα αυτή συνήθεια και να βελτιώσεις το μεταβολισμό σου.

Αν μια μέρα δεν μπορείς ή αισθάνεσαι ότι δυσκολεύεσαι να περπατήσεις, δοκίμασε να κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως καθίσματα κρατώντας ένα βαράκι.

Καλό θα είναι να αφιερώνεις 5 λεπτά με χαμηλής έντασης άσκηση για προθέρμανσή, ανεξάρτητα από το πόση ώρα χρόνο που θα περπατήσεις.

Η καύση θερμίδων εξαρτάται από το βάρος σου, αλλά σε γενικές γραμμές, με ένα γρήγορο ρυθμό περπατήματος μπορείς να κάψεις από 100 έως 300 θερμίδες σε μισή ώρα.

Περπατώντας για 30 λεπτά ή περισσότερο κάθε φορά, ένα ποσοστό από αυτές τις θερμίδες θα προέρχεται από τις αποθήκες λίπους σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.