ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ισραήλ αναπτύσσει το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αερόχημα στον κόσμο

Το Ισραήλ αναπτύσσει το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αερόχημα στον κόσμο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισραηλινού τύπου η χώρα αναπτύσσει το μεγαλύτερο από πλευράς μεγέθους μη επανδρωμένο αερόχημα στον κόσμο με σκοπό τη χρησιμοποίηση του ως πλατφόρμα αισθητήρων και όπλων για την καταστροφή επερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων.

Το αερόχημα ονομάζεται Eitan και αναπτύσσεται από την Israel Aircraft Industries (IAI). Έχει εκπέτασμα πτερύγων 35 μέτρα, παρόμοιο αυτού ενός επιβατηγού Boeing 737 και έχει σχεδιαστεί για αποστολές μακράς ακτίνας δράσης και αυτονομίας σε μεγάλα υψόμετρα. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει σύστημα ηλεκτροπτικών αισθητήρων και πυραύλων που του επιτρέπουν τον εντοπισμό, αναγνώριση και προσβολή βαλλιστικών πυραύλων κατά τη φάση της εκτόξευσης. Η πρώτη του πτήση πρόκειται να λάβει χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα. Η ανάπτυξη του Eitan εντάσσεται στον σχεδιασμό του Ισραήλ για την σχεδίαση και εισαγωγή σε υπηρεσία ενός συστήματος αντιμετώπισης των βαλλιστικών πυραύλων με μικρό χρόνο αντίδρασης και μπορεί να θεωρηθεί και ως άμεση απάντηση στον ιρανικό πύραυλο Shahab-3 που εκτιμάται ότι μπορεί να προσβάλει στόχους σε βεληνεκή μέχρι και 2.000 χιλιόμετρα. Υπενθυμίζεται ότι η IAI αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οίκους σχεδίασης και ανάπτυξης μη επανδρωμένων αεροχημάτων παγκοσμίως και μεταξύ των προϊόντων της περιλαμβλανονται τα πολύ γνωστά Heron (εικονίζεται), Hunter, Searcher II, Ranger, I-View, Bird Eye 400 κ.λ.π.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.