ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Τραμπ: «Θα εξαφανίσουμε την Β.Κορέα με πυρηνικό κτύπημα αν χρειαστεί» – Έξω από την «πόρτα» Ρωσίας-Κίνας;

Ν.Τραμπ: «Θα εξαφανίσουμε την Β.Κορέα με πυρηνικό κτύπημα αν χρειαστεί» – Έξω από την «πόρτα» Ρωσίας-Κίνας;

Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση Τραμπ και το Πεντάγωνο δείχνουν να είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν ολοκληρωτικές μεθόδους εναντίον της Βόρειας Κορέας ακόμα και να προχωρήσουν σε χρήση πυρηνικού οπλισμού!

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν το πλήρες φάσμα των πυρηνικών δυνατοτήτων τους»!

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς «Mad Dog» Ματίς μετά από σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ, τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, αλλά και ανώτατους στρατιωτικούς αναφορικά με την επιτυχή δοκιμή υδρογονικής βόμβας από την Βόρεια Κορέα τόνισε ότι «κάθε εχθρική ενέργεια απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ ή τις ίδιες τις ΗΠΑ και τα εδάφη της θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση που θα είναι αποτελεσματική και σαρωτική».

Σύμφωνα με τον Ματίς ο Τραμπ ζήτησε να ενημερωθεί για τις «πολλές στρατιωτικές επιλογές που διαθέτουμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καταδίκασαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους τις «συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας μετά την έκτη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ χθες», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Οι δύο ηγέτες καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών, και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Ειδικότερα, ο Τραμπ αποχωρώντας από μια θρησκευτική εκδήλωση απάντησε με ένα αινιγματικό «θα δούμε» σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτεθούν στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την νέα προκλητική δοκιμή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης στο Twitter πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

Φυσικά εννοούσε την Κίνα αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό διότι οι Κινέζοι κρατούν στα χέρια τους 3 τρισ.δολάρια από το αμερικανικό χρέος και θα μπορούσαν αν οδηγηθούν στα άκρα να γονατίσουν κυριολεκτικά την αμερικανική οικονομία.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν μπορεί να γίνει χρήση του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου κατά της Βόρειας Κορέας καθώς κάτι τέτοιο θα λάμβανε χώρα έθω από την «πόρτα» της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης του πλανήτη, της Ρωσίας και της τρίτης ισχυρότερης στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο, της Κίνας.

Το αποτέλεσμα ούτε λίγο, ούτε πολύ θα ήταν η έναρξη ενός Γ’ ΠΠ επί δικαίων και αδίκων.

Στο μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι μονάδες της Αεροπορίας και του Στρατού διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, οι ασκήσεις στοχοποίησαν την περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

«Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας.

«Οι ασκήσεις έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται και νέε ασκήσεις με τη συμμετοχή των αμερικανικών δυνάμεων που είναι εγκατεστημένες στη Νότια Κορέα», προστίθεται.

#8211;y6-AE&feature=youtu.be

Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα δώσει τελικώς το «πράσινο φως» για την περαιτέρω ανάπτυξη στο έδαφός της συστοιχιών των αντιπυραυλικών συστημάτων Thaad.

Οι δύο πρώτες συστοιχίες είχαν αναπτυχθεί στο τέλος Απριλίου αλλά η ανάπτυξη τεσσάρων περισσότερων συστοιχιών είχε αναβληθεί σε αναμονή ειδικής έκθεσης για τις συνέπειες στο περιβάλλον.

Αρχικά ο πρόεδρος της χώρας είχε πει όχι στην ανάπτυξη αυτού του αντιπυραυλικού συστήματος αλλά τελικώς μετά τα πρόσφατα γεγονότα αποφάσισε να αλλάξει την στάση του κατά 180 μοίρες.

Τα πράγματα στην κορεατική χερσόνησο δείχνουν να εκτραχύνονται όμως οι Αμερικανοί όσο κι άν απειλούν σαν… καουμπόϊδες ότι θα προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση ακόμα και με πυρηνικά ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς την συγκατάθεση των δύο έτερων υπερδυνάμεων.

Οι οποίες άλλωστε ούτε αυτές επιθυμούν έναν τρελό που διαθέτει στα χέρια του ισχυρά πυρηνικά όπλα και το κυριότερο αποκτά αξιόπιστους πυραυλικούς φορείς για να μπορεί να πλήξει με αυτά «εχθρικό έδαφος»

Ότι γίνει, θα γίνει εν τέλει με την συγκατάθεση και των τριών ισχυροτέρων χωρών του πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.