ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στρατηγός John E. Hyten: «Η STRATCOM είναι έτοιμη να καταστρέψει την Βόρειο Κορέα»

Στρατηγός John E. Hyten: «Η STRATCOM είναι έτοιμη να καταστρέψει την Βόρειο Κορέα»

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι έτοιμες ανα πάσα στιγμή να καταστρέψουν την Βόρειο Κορέα εάν το κράτος αυτό εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της αμερικανικής στρατηγικής Διοίκησης (US Strategic Command).

«Οι στρατηγικές πυρηνικές μας δυνάμεις μπορούν να επιβληθούν σε οτιδήποτε η Βόρεια Κορέα μπορεί να ρίξει σε εμάς, οπότε εφόσον θέλουν να επιτεθούν στις ΗΠΑ με τέτοια όπλα, αυτό το σχέδιο δεν δουλέψει καλά για τους Βορειοκορεάτες», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Ο Hyten πρόσθεσε πως είναι αναπόφευκτο κάποια ημέρα η Βόρεια Κορέα να αναπτύξει τη δυνατότητα να επιτεθεί στα ΗΠΑ με πυραύλους

«Πρέπει να δούμε την επίτευξη αυτής της δυνατότητας ως προς το πότε και όχι ως προς το εάν. Κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κατασκευάζουν και ενεργοποιούν ότι δυνατότητες έχουν. Αυτό σημαίνει ότι κάποτε θα φτάσουν εκεί. Θα είναι το 2017;, το 2018; Το 2019; Ειλικρινά δεν ξέρω. Βλέπω αρκετές απόρρητες αναφορές αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα», είπε ακόμη ο διοικητής της STRATCOM.

Σε ερώτηση για τις πυρηνικές κεφαλές ο Hyten είπε: «Το μόνο που οι Βορειοκορεάτες δεν έχουν επιδείξει ακόμη είναι να τα συνδυάσουν όλα αυτά και να τα χρησιμοποιήσουν. Και το λέω αυτό, γιατί όταν εμείς, οι ΗΠΑ, φτάσαμε σε αυτό το σημείο το δυσκολότερο ήταν να δοκιμάσουμε αυτές τις δυνατότητες και για αυτό το λόγο είχαμε κατασκευάσει τεράστια πεδία βολής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.