ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυστρία: Φυλακή για 2 άνδρες που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς

Αυστρία: Φυλακή για 2 άνδρες που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς

Ένα δικαστήριο της Βιέννης επέβαλε ποινές φυλάκισης σε δύο Αυστριακούς εφήβους με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αστυνομικούς σε μια τζιχαντιστική επίθεση που διέταξε ένας Τσετσένος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ενάντια σε ένα τοπικό αστυνομικό σταθμό, δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Σε έναν τρίτο άνδρα, έναν 22χρονο Τσετσένο, που είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης για κλοπή, επιβλήθηκε επέκταση της ποινής του για έξι μήνες για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε μια τρομοκρατική ομάδα, για εγκληματική συνωμοσία και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», τόνισε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Ένας από τους Αυστριακούς καταδικάστηκε σε 26 μήνες φυλάκισης και ο δεύτερος, η καταγωγή του οποίου είναι επίσης από την Τσετσενία σε 15 μήνες, από τις οποίες πρέπει να εκτίσει τους 5.

Την Τρίτη η εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε πως ένας Τσετσένος, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, γνωστός ως Αμπού Νουχ έδωσε εντολή το 2015 σε έναν από τους καταδικασθέντες Αυστριακούς να δολοφονήσουν αστυνομικούς.

Η επίθεση δεν διαπράχθηκε ποτέ καθώς οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μια ανώνυμη πληροφορία για το σχέδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνωμοσία είχε έρθει στο φως όταν οι αρχές εντόπισαν συνομιλίες στο διαδίκτυο τις οποίες ένας από τους υπόπτους φέρεται να είχε με έναν Γερμανό άνδρα που κατηγορείτο για μια ξεχωριστή υπόθεση σχεδιασμού μιας τζιχαντιστικής βομβιστικής επίθεσης με τη βοήθεια ενός άλλου Αυστριακού εφήβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.