ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες ελπίδες για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου φέρνει η συνάντηση Κιμ-Μουν τον επόμενο μήνα

Νέες ελπίδες για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου φέρνει η συνάντηση Κιμ-Μουν τον επόμενο μήνα

Άλλο ένα βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και τον επίσημο τερματισμό του Πολέμου της Κορέας (1950-53) ελπίζει να σηματοδοτήσει ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, η επικείμενη τρίτη συνάντηση κορυφής που προγραμματίστηκε να έχει τον επόμενο μήνα με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στην Πιονγκγιάνγκ .

Ο Μουν πρόσθεσε ότι προσμένει να υπάρξει ταχεία πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ για να επιτευχθεί η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ.

Ακόμη, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε ότι ανάμεσα στους σκοπούς του είναι να αρχίσει η κατασκευή μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο κρατών, καθώς και να εξεταστεί η δημιουργία μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης κρατών κυρίως της ανατολικής Ασίας, στην οποία θα συμμετέχουν η Κίνα, η Ιαπωνία, η Μογγολία, αλλά και η Ρωσία, καθώς και οι ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουν έκανε τα σχόλια αυτά στην ομιλία του για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση της χερσονήσου από την ιαπωνική στρατιωτική κατοχή (1910-45).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.