ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απέκρυψαν πολύ σοβαρό ατύχημα με UH-1H Huey στην Αεροπορία Στρατού

Απέκρυψαν πολύ σοβαρό ατύχημα με UH-1H Huey στην Αεροπορία Στρατού

Σοβαρό ζήτημα προκύπτει, αναφορικά με τη σιωπή του αρμόδιου Επιτελείου, εάν αληθεύουν οι αποκαλύψεις της ιστοσελίδας “liberal.gr”, σχετικά με σοβαρό ατύχημα που φέρεται να σημειώθηκε προχθές με ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού, ένα περιστατικό το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε τόσο από το ΓΕΣ όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα από τη στιγμή που «ακόμα και για μία απλή δραστηριότητα ρουτίνας έχουμε ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και υπερπαραγωγή φωτογραφιών», ενώ για ένα σοβαρό ατύχημα δεν αναφέρθηκε απολύτως τίποτα.

Το ατύχημα φέρεται να σημειώθηκε στις 20 Ιουνίου στην Βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκιο Μαγνησίας, όταν το ελικόπτερο UH-1H (Huey) με αριθμό «ΕΣ 650», το οποίο πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση αμέσως μετά από εργασίες συντήρησης και επισκευών, «ενώ βρισκόταν σε πολύ χαμηλή αιώρηση από το έδαφος, κόπηκε το στροφείο και ο ιστός του κυρίου στροφείου του».

Όχι δεν διαβάσατε λάθος: Κόπηκε το κύριο στροφείο, όλος ο έλικας έφυγε από το ελικόπτερο.

Τα χειρότερα φέρονται πως αποφεύχθηκαν όταν οι χειριστές – δοκιμαστές κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια, χάρη στην τεράστια εμπειρίας τους, αλλά και επειδή το ελικόπτερο βρισκόταν σε χαμηλό ύψος με αποτέλεσμα να αποφευχθεί μια ακόμα τραγωδία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κι ενώ οι μνήμες από τη συντριβή παρομοίου ελικοπτέρου στις19 Απριλίου 2017 στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, είναι ακόμα νωπές.

Ι θα γινόταν εάν το ελικόπτερο πετούσε σε μεγάλο ύψος; Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται απάντηση σε αυτό.

Για ελικόπτερα UH-1H υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού επί μισό αιώνα και η πολιτική ηγεσία του τόπου, διαχρονικά, δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται επαρκώς το επείγον της απαίτησης για τη σταδιακή αντικατάστασή τους, από ένα άλλο ελικόπτερο εφόδου.

Η υπόθεση των ΝΗ-90 βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, τόσο με τις διαθεσιμότητες, όσο και με τον τελικό αριθμό που θα παραλάβει η ΑΣ (πληροφορίες τώρα κάνουν λόγο για μόλις 17) και δεν διαφαίνεται καμία λύση στον ορίζοντα για την αντικατάσταση των UH-1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.