Κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη (φωτό, βίντεο)

Κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη (φωτό, βίντεο)

Κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017 αναδείχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά από σχετική ψηφοφορία στα social media της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

ικό της κι αυτό! Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο άλμα επί κοντώ και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Η Ελληνίδα επικοντίστρια έλαβε το βραβείο της κορυφαίας αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017 εξαργυρώνοντας την καταπληκτική χρονιά που πραγματοποίηση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε μια εξαιρετική σεζόν τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο. Η Ελληνίδα αθλήτρια απέδειξε ότι η πορεία της το 2016 μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (είχε προηγηθεί το χρυσό στο ευρωπαϊκό κλειστού) και την πρώτη θέση στη σειρά diamond league για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Με το 4.91 που σημείωσε στη βρετανική πρωτεύουσα σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την κορυφαία επίδοση για το 2017 στον κόσμο.

Η Στεφανίδη έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο στην τέλετη που έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έλαβε το βραβείο «Golden track» από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

Όντας ιδιαίτερα συγκινημένη ομολόγησε μετά την βράβευσή της: «Ήταν μια καταπληκτική χρονιά για μένα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τους υποψήφιους για τα βραβεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που τυχαίνει να είναι και προπονητής μου. Σε περίπτωση που ρωτάτε είναι πρώτα σύζυγος και μετά προπονητής για μένα. Είναι τιμή και για την χώρα μου την Ελλάδα που για πρώτη φορά ένας αθλητής παίρνει αυτό το βραβείο. Ελπίζω να αποτελέσει ένα κίνητρο να μπουν παιδιά στον στίβο».

Μαζί με την Κατερίνα Στεφανίδη στην τελική τετράδα για το βραβείο ήταν ακόμη η επταθλήτρια Ναφισάτου Τιάμ από το Βέλγιο, η σφυροβόλος Ανίτα Βλόνταρτσικ από την Πολωνία και η αθλήτρια του ύψους Μαρίγα Λασιτσκένε από την Ρωσία που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη.

Στην τελετή έλαβε τιμητικό βραβείο για την πορεία του στους στίβους ο δισκοβόλος Βιργκίλιους Αλέκνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην τριάδα για το βραβείο του Rising star ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου με το βραβείο να πηγαίνει στον Νορβηγό Κάρστεν Γουόρχολμ.

Όλα τα βραβεία:

Rising star- Καλύτερη αθλήτρια κάτω των 23 ετών: Γιούλια Λεφτσενκο (Ουκρανία)
Rising star – Καλύτερος αθλητής κάτω των 23 ετών: Κάρστεν Γουόρχολμ (Νορβηγία)
Καλύτερος αθλητής της χρονιάς: Γιοχάνες Φέτερ (Γερμανία)
Καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς: Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα)

H στιγμή της βράβευσης της Κατερίνας Στεφανίδη

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3562&v=3Ur4piD0KB0

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/EuroAthletics/status/919273232158601216?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252F

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.